Emotivan rastanak na Koševu: "Skoro 10 godina, hvala na svemu..."

Nećemo ga više gledati u bordo dresu

Emotivan rastanak na Koševu: "Skoro 10 godina, hvala na svemu..."

Samir Mlaćo

Na Koševu još uvijek nema kraja odlascima.

Dok se čeka odluka o nekoliko nogometaša koji više nisu u planovima stručnog štaba, sada je poznato da u narednom periodu u bordu dresu nećemo gledati Đanija Salčina.

FK Sarajevo i mladi nogometaš su raskinuli saradnju, te Salčin sada kreće u nove izazove.

On je u proteklom periodu imao problema sa povredama, nije se naigrao, tako da je rastanak i očekivan, a ovakav scenarij bio je dogovoren već mjesecima ranije.

Da je sve završeno Salčin je potvrdio objavom na Instagramu.

“Skoro 10 godina. Svaka riječ je suvišna. Hvala na svemu!", stoji u objavi.

Oglasi

Salčin je bio veoma emotivan, što potvrđuje koliko mu je značio bordo dres.

On je jedan period proveo i na posudbi u FK Velež, a u dresu Sarajeva prošao je i sve omladinske selekcije.

Na Koševu vrijedno tragaju i za pojačanjima, a očekuje se da uskoro bude predstavljen defanzivac Miomir Đuričković.

Potvrđeno je da su u toku završni pregovori i ovaj sada već bivši član Budućnosti iz Podgorice uskoro će obući bordo dres.

Oglasi

Đuričković je prošao sve omladinske selekcije svoje zemlje, a na početku karijere je imao i inostrani angažman u francuskom Choletu.

Vrlo je izvjesno da ovaj fudbaler na Koševo stiže kao zamjena za Ivana Bornu Jelića Baltu koji je praktično sam sebe otpisao.

U slučaju realizacije transfera Crnogorac će postati treće novo lice u svlačionici Sarajeva nakon što je poziciju sportskog direktora preuzeo Ibričić.

Ranije su stigli Edin Julardžija iz Domžala za kojeg je navodno plaćeno 130.000 eura te Ajdin Hasić koji je na posudbi iz Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otkako je na klupu sjeo Rožman Bordo tim zna samo za pobjede, a početkom sedmice je sa 1:0 savladan Velež što je bio treći trijumf u nizu.

Naredni ispit je već u subotu i to u Gabeli protiv GOŠK-a kada će biti otvoreni reflektori na stadionu Perica Pero Pavlović. Meč se igra od 20:45.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Ukinite akademiju. I onako kupujete polovnjake a svoje tjerate.
1 3
Edis_91
Gdje samo nađete te dragulje ko vam ih preporučuje.....i taj će dočekati zimu i na raspust
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti