Hamza Čataković potpisao novi ugovor sa Sarajevom

Nastavak saradnje

Hamza Čataković potpisao novi ugovor sa Sarajevom · Zvanično

Edmir Škorić

Hamza Čataković produžio je vjernost bordo klubu naredne dvije godine.

Čataković je nekadašnji junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, odakle je kao vrlo mlad prešao u slovački Trenčin. Igrao je prije povratka na Koševo još za CSKA iz Sofije.

Svojim fantastičnim partijama postao je neizostavan igrač tima sa Koševa. U dresu Sarajeva zabilježio je ukupno 55 nastupa, 14 golova i 8 asistencija.

Uprava kluba odlučila ga je nagraditi novim ugovorom, pa je sada za bordo boje vezan do ljeta 2025. godine.

Ove sezone odigrao je pet utakmica za Sarajevo i postigao jedan gol. Bio je strijelac nedavno u Tuzli protiv ekipe Tuzla City u 2:1 pobjedi svoje ekipe.

Oglasi

Čataković je znao ranije postizati neke zaista sjajne pogotke u dresu Sarajeva, a navijači će imati priliku da uživaju u njegovim partijama i narednih godina.

U Sarajevo se 26-godišnji ofanzivac vratio početkom prošle godine, a prvobitno je za prvu ekipu debitovoa još 2016. godine. Igrao je za U19 i U21 reprezentaciju BiH.

Iako je dosta igrača otpisano nakon dolaska novog trenera Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića, Čataković je svakako neko ko ima puno povjerenje stručnog štaba, a na njemu je da se oduži dobrim partijama u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je nakon neočekivanog poraza od Sloge u 1. kolu, vezalo tri pobjede, a posljednju u ponedjeljak navečer protiv FK Velež (1:0).

Svoju narednu utakmicu Sarajevo igra u subotu od 20:45 sati protiv GOŠK-a u Gabeli. Pred ovaj meč hercegovački premijerligaš uspješno je završio postavljanje relfektora, pa će upravo premijeru imati protiv Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Hamza je to u svakom slučaju zaslužio.Hairli ti bilo u najvećem BH klubu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi