Bavarci slavili protiv Gladbacha

Golobradi mladić spasio Bayern, Kane zakazao, ali onda je on ušao na teren i riješio meč!

Endin Čaušević

Bayern je večeras nakon preokreta sa 2:1 uspio da pobijedi Borussiju Monchengladbach na gostovanju u okviru trećeg kola njemačke Bundeslige. Harry Kane večeras nije blistao, a junak je bio mladi Mathys Tel koji je zabio gol za pobjedu kluba iz Minhena.

Bayern je od prve minute imao incijativu i bilo je jasno da će gosti imati loptu znatno više u posjedu, dok su igrači Monchengladbacha strpljivo čekali na svoje prilike i jednu od njih uspjeli su da iskoriste.

Gosti iz Minhena zaprijetili su ozbiljnije u desetoj minuti kada je pokušao Leroy Sane, ali gola nije bilo. Desetak minuta kasnije pokušao je i Harry Kane, no bez promjene rezultata.

Prvu veliku šansu imali su domaći i to u 26. minuti. Nakon prekida odlično je glavom pokušao Friedrich, no prečka spašava Bayern.

Ipak, četiri minute kasnije nije bilo spasa za goste. Ponovo je to bio centaršut iz prekida, a ovaj put fantastičan gol glavom postiže Itakura za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Borussije.

Bayern je do izjednačenja mogao već u 39. minuti kada je Sane bio u odličnoj šansi i dobro je šutirao, ali ovaj put prečka je bila saveznih domaćeg tima.

Bavarci su u drugom poluvremenu krenuli svim silama po poravnanje. Pokušavali su Kane, Goretzka i Kimmich, ali gola nije bilo.

Ipak, Bayern je u 58. minuti uspio da poravna na 1:1. Kimmich je odlično dodao do Sanea koji se sjajno snalazi u kaznenom prostoru Gladbacha i poravnava rezultat na 1:1 i vraća Bayern u potpunosti u meč.

Nako toga gledali smo totalnu opsadu gola domaćih. Redale su se prilike ispred gola Nicolasa, ali je on nevjerovatnim odbranama uspio da zaustavi udarce Sanea i Kanea.

I kada su svi očekivali da će ostati 1:1 desilo se ono što se dešava i svaki put kada igra Bayern. Gosti su uspjeli da dođu do još jednog gola i potpunog preokreta, a junak je bio rezervista Tel koji je samo šest minuta prije toga ušao na teren.

Asistenciju je ponovo upisao Kimmich, a Tel je bio na pravom mjestu i pogodio je za preokret i pobjedu Bayerna od 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern se izjednačio s liderom Leverkusenom na tabeli sa po devet bodova, dok je Gladbach na tek 15. mjestu sa samo jednim bodom iz tri meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.