Umjesto potpisa života shrvan je otišao kući prvim letom - Fudbal je ponekad tako okrutan

Palhinha se vratio u Englesku

Umjesto potpisa života shrvan je otišao kući prvim letom - Fudbal je ponekad tako okrutan

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nije uspio u finišu prijelaznog roka napraviti transfere koje je želio. Joao Palhinha jedan je od igrača kojeg su Bavarci silno željeli, Portugalac je prošao ljekarske preglede u Minhenu, pao je dogovor s Fulhamom o visini transfera, ali pregovori su u posljednji čas propali jer londonski tim nije mogao naći adekvatnu zamjenu, pa se 28-godišnjak morao vratiti u Englesku i ostao je bez ugovora života.

Joao Palhinha bio je na korak od potpisa života. Portugalski veznjak jučer je stigao u Minhen na ljekarske preglede i svi su čekali da postane novi član njemačkog šampiona Bayerna.

Fulham i Bayern su imali spremne papire na stolu. Vrijednost transfera bila je 68 miliona eura, Palhinha je s olovkom u ruci samo čekao da potpiše, no kada je sat otkucao 18 sati bilo je jasno da od posla neće biti ništa.

Londonski tim je zaustavio transfer u posljednjem trenutku. Nije tim s Craven Cottagea uspio naći adekvatnu zamjenu za portugalskog fudbalera i na kraju su odlučili da ne potpišu dokumente o transferu.

Tako je propao već dogovoreni posao. Joao Palhinha je snimljen kako shrvan napušta Minhen i vidjet ćemo hoće li sve ovo što se dešavalo utjecati na njegove igre u nastavku sezone.

Oglasi

Portugalski veznjak igra zaista odlično na početku nove sezone u Premiershipu. Zbog toga je i došlo do interesa Bayerna, ali nažalost on nije uspio napraviti transfer života.

Palhinha se sada vraća obavezama u Fulhamu. Transfer će morati čekati barem još nekoliko mjeseci i vidjet ćemo hoće li više imati šansu potpisati za klub kao što je Bayern.

Ovaj 28-godišnji veznjak je član londonskog kluba postao u ljeto prošle godine. Stigao je iz Sportinga, a pored lisabonskog velikana nastupao je još za Bragu, Moreirense i Belenenses.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone u dresu Fulhama postigao je jedan pogodak na tri meča, a ukupno se pet puta radovao u 43 nastupa za ovaj klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Siromah, valja za siću igrati u Fulhamu. João Palhinha signed a 5 year / £13,000,000 contract with the Fulham F.C., including an annual average salary of £2,600,000.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi