Ronaldo nastavio po starim navikama

Slaven Bilić sa sedam Saudijaca razbio tim prepun zvijezda!

Eldar Ganibegović

Danas je odigrano pet mečeva petog kola Saudi Pro lige, a najveće iznenađenje bila je pobjeda ekipe Slavena Bilića, Al Fateha, protiv Al Ahlija i to rezultatom 5:1.

Bez zvijezda u ekipi i sa sedam domaćih igrača, tim Slavena Bilića razbio je goste za koje su igrali igrači poput Mahreza, Ibaneza, Veige, Kessieja, Demirela, Firmina i Saint-Maximina. 

Poveli su gosti u šestoj minuti kada je autogol postigao Al Hassan, a stvari na početak je s 11 metara u 21. minuti vratio Al Brikan.

Drugo poluvrijeme kao iz snova za Al Fateh, a kao iz noćne more za Al Ahli. Zelarayan je postigao pogodak za 2:1 u 59. minuti, a onda show na kraju meča.

Dva gola i to u 89. i 93. minuti postiže Batna, Demiral pravi penal u 12. minuti sudijske nadoknade za koji dobija crveni karton, a Bendebka postavlja konačan rezultat.

Al Nassr Cristiana Ronalda slavio je na gostovanju kod Al Hazema s 1:5. Ghareeb na asistenciju Ronalda pogađa u 33. minuti, gol Manea je poništen tri minute kasnije, da bi Al Khaibari u nadoknadi prvog dijela uduplao vodstvo.

Badamosi je smanjio na samom otvaranju, a onda Ronaldo asistira za Otavija koji pogađa za 1:3. Do kraja Ronaldo i Mane na asistencije Ghareeba postavljaju konačnih 1:5.

Ibrahim Šehić je s Al Khaleejom slavio na gostovanju kod Al Shababa s 1:3, iako je od 56. minute imao igrača manje na terenu. Naš golman je bio jedan od najboljih pojedinaca susreta.

Al-Ettifaq je s 3:1 slavio protiv Damaca nakon preokreta. Dva gola za domaće postigao je Dembele, jedan Al Shamrani, dok je za goste iz penala pogodio N'Koudou.

Al-Taawon je protiv Al Wehde slavio trijumf 4:1. Flavio i Al Roqi su pogađali u prvom, a Al Ahmad i Andrei Girotto u drugom poluvremenu. Fajr je u 90. minuti s 11 metara samo ublažio poraz gostiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.