Romano potvrdio još jedan transfer, a u komentarima se javio Kroos: "Sramotno"

Kratka poruka njemačkog veznjaka

Romano potvrdio još jedan transfer, a u komentarima se javio Kroos: "Sramotno"

Eldar Ganibegović

Klubovi iz Saudijske Arabije doveli su veliki broj igrača iz Evrope ovog ljeta. Jasno, u Evropi to većini fanova nije drago, a očigledno je da se ne sviđa ni samim fudbalerima koji su ostali. Među njima je i Toni Kroos.

Saudi Pro liga biti će jedna od najpraćenijih ove sezone. Razlog leži u tome što je veliki broj zvijezda iz Evrope otišao u klubove iz Saudijske Arabije.

Taj trend započeo je Cristiano Ronaldo koji je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru otišao u Al Nassr, da bi ovog ljeta put kolijevke Islama krenule zvijezde poput Benzeme, Neymara, Kantea, Manea, Mahreza, Fabinha, Hendersona i mnogih drugih, a uz njih i bh. reprezentativci Šehić i Cimirot.

Navijačima u Evropi, čelnicima UEFA-e, ali ni mnogim fudbalerima se ne dopada ovo što se događa, a to je javno sada pokazao fudbaler Real Madrida, Toni Kroos.

Naime, na Instagramu je Fabrizio Romano potvrdio transfer Gabrija Veige iz Celte Vigo u Al Ahli, a u komentarima se oglasio pomenuti njemački fudbaler.

Oglasi

"Sramotno", bio je komentar Tonija Kroosa na objavu uglednog novinara. Dovoljno je rekao šta misli o svemu.

Opis nije dostupan.

Vrlo je moguće da je Kroos i nezadovoljan zbog toga što se Veiga povezivao s Real Madridom, a na kraju završio daleko od Madrida i evropskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veiga je inače dijete Celte i ovo mu je prvi transfer u karijeri i odmah ide van Evrope. Igrao je u omladinskim selekcijama Španije, a još čeka na debi u A timu.

Top Komentari

Ecosport
Saudijci jačaju samo 4 kluba, u to ulaže onaj fond, tako je država odlučila. Međutim, da bi bili u potpunosti konkurentni evropskim klubovima, moraju skupiti ekipu od bar 90% igrača iz Evrope odnosno koji igraju u Evropi. Dovođenje po par igrača im neće donijeti rezultate u duelima s evropskim klubovima. Možda to uspiju uraditi tek za par godina, ali je pitanje hoće li do tad ostati ovi što su stigli ovo ljeto. Ako im ne budu isplatili pare koje su im obećali, svi će otići i propast će projekat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi