Saudijci mislili da mogu dovesti koga požele, pa dobili brutalan šamar i vidjeli ko je Diego Simeone

Jedan razgovor je sve promijenio

Saudijci mislili da mogu dovesti koga požele, pa dobili brutalan šamar i vidjeli ko je Diego Simeone

E. Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta napravili dar-mar na fudbalskoj pijaci jer su uspjeli dovesti neke od najboljih svjetskih fudbalera i to na vrhuncima njihovih karijera. Zbog toga su postali nevjerovatno bahati vjerujući da mogu dovesti koga kod požele, ali to je trajalo sve dok nisu vidjeli ko je i šta je Diego Simeone.

Mnogi fudbaleri ovog ljeta odlučili su da Evropu zamjene Saudijskom Arabijom jer su klubovi iz te zemlje poslali ponude koje se ne odbijaju, a za samo jednu sezonu u S. Arabiji zarade ko za pet godina u Evropi.

Činilo se da saudijskim milionima neće moći odoljeti ni argentinski reprezentativac Rodrigo De Paul za kojeg je interes pokazao Al Ahli i već sve praktično dogovorio, ali je taj transfer sinoć propao.

De Paul je igrao u nedjelju protiv Betisa, a odmah nakon meča pojavile su se špekulacije da ide u Saudijsku Arabiju i da je to bila posljednja utakmica u dresu Atletico Madrida.

Al Ahli je bio spreman da plati 32 miliona eura za De Paula koji je dobio i ogromnu ponudu kada je njegova plata u pitanju, te se čekalo samo zeleno svjetlo Argentinca da se ovaj transfer privede kraju.

Oglasi

Međutim, kada se čekala zvanična ponuda da je De Paul novi igrač Al Ahlija došlo je do preokreta. Potvrđeno je da je transfer propao i da Argentinac ostaje u Atletico Madridu najmanje do januara.

Mnogima nije bilo jasno šta se preko noći desilo i zašto je sve palo u vodu, ali onda su španski mediji objavili da je Diego Simeone bio ključan faktor da De Paul ostane u Atleticu i odbije silne milione iz Saudijske Arabije.

De Paul i Simeone su imali sinoć sastanak i razgovarali su o transferu, a iako je Argentinac već odlučio da ide u Al Ahli nakon razgovora sa Simeoneom to se promijenilo.

Simeone je uspio da uvjeri De Paula da to nije najbolji potez za njegovu karijeru i da je najbolje da ostane u Atleticu što će on uraditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kontaktirao je čelnike Al Ahlija koji su bili šokirani što ih je De Paul odbio, ali im je poručio da želi ostati u Atletico Madridu i boriti se za taj klub i Simeonea koji je odigrao ključnu ulogu u svemu tome.

Ovaj 29-godišnji veznjak s Atleticom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije