Igra maestralano

Hrvat zasjenio i Ronalda: Očajni Saudijci gledaju i ne vjeruju šta im radi hladnokrvni Brozović

Admin Čaušević

Marcelo Brozović je u najboljim fudbalskim godinama napustio Evropu te je otišao u Saudijsku Arabiju. Zbog toga se suočio sa ozbiljnim kritikama, ali njegov bankovni račun će u naredne tri godine biti povećan za oko 100 miliona eura. 

Saudijci su uspjeli dovesti brojne velike zvijezde iz Evrope, dok se najviše priča o Cristianu Ronaldu, Karimu Benzemi ili Neymaru, jedan drugi fudbaler je taj koji je najviše impresionirao Saudijce.

Al Nassr je u subotu navečer sa visokih 1:5 pobijedio Al Hazem, a Saudijci su u nevjerici zbog briljantne partije Marcela Brozovića.

Hrvat je bez sumnje jedan od najboljih svjetskih veznjaka, pa u saudijskoj ligi koja još uvijek nije ni blizu onim najjačim u Evropi može uživati u fudbalu.

Imao je 30-godišnjak niz fenomenalnih poteza protiv Al Hazema, ali je najbolji napravio u 57. minuti kada je na magičan način podvalio loptu Ronaldu koji je poslije toga asistirao Otaviju.

Ljubitelji fudbala u Saudijskoj Arabiji su ostali impresionirani nastupom Brozovića, a mnogi idu toliko daleko te tvrde da je Hrvat najbolje pojačanje pristiglo ove sezone.

I fanovi slavnog Portuglaca su oduševljeni Brozovićem te se slažu da je bivši član Dinama i Intera upravo ono što je Ronaldu trebalo u Al Nassru.

Sa druge strane Brozović je poprilično hladnokravan i uopšte ne pokazuje emocije te se ponašao kao da je jednostavno došao da odradi posao i zaradi platu.

Iako u prvenstvu još uvijek nije postigao ni gol ili upisao asistenciju iskusni veznjak se već sada ističe kao alfa i omega veznog reda Al Nassra.

On je u Saudijsku Arabiju stigao poslije dosta peripetija, u jednom trenutku su pregovori bili i propali, ali su Inter, fudbaler i klub iz Rijada uspjeli pronaći zajednički jezik.

Italijanskom velikanu je pripalo oko 18 miliona eura što i nije neka cifra s obzirom na Brozovićev kvalitet, dok će Hrvat potpisao trogodišnji ugovor vrijedan između 27 i 30 miliona eura po sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.