Ni Dinamo im ne može parirati: Crvena zvezda završila najveći transfer u historiji "ex-yu" prostora!

Beograđani su uložili ogroman novac

Ni Dinamo im ne može parirati: Crvena zvezda završila najveći transfer u historiji "ex-yu" prostora!

Admin Čaušević

Čini se da je zagrebački Dinamo konačno dobio dovoljno finansijski moćnog rivala na području nekadašnje Jugoslavije, u pitanju je beogradska Crvena zvezda. 

Dinamo već unazad godinama potvrđuje dominaciju na transfer pijaci fantastičnim prodajama, ali i višemilionskim ulaganjima u nova lica u svlačionici.

Rekordan transfer još 2015. godine Modri su realizovali dovođenjem Marka Roga iz Splita za 5 miliona eura. Rog je bio jedan od najvećih hrvatskih talenata, a sada je član Cagliarija.

Ipak, taj rekord će vrlo brzo biti nadmašen i to od strane Crvene zvezde pošto će Beograđani za više od pet miliona eura u svoje redove dovesti odličnog Cherifa Ndiayeja.

Srbijanski mediji su se raspisali o vrlo izvjesnom transferu 27-godišnjaka koji će postati najskuplje pojačanje u historiji srbijanskog prvaka.

Oglasi

Ndiaye je prije nekoliko godina igrao i u Hrvatskoj za ekipu Gorice koja ga je turskom Goztepeu prodala za više od miliona eura, a on je sada član Adana Demrspora.

U Turskoj je počeo da pruža fantastične partije, pa je tako ove sezone samo u kvalifikacijama za Konfernecijsku ligu zabio četiri gola i upisao dvije asistencije.

Crvena zvezda će ove sezone biti jedini klub sa "ex-yu" prostora u Ligi prvaka, a "crveno-bele" žrijeb i nije mazio pošto su rivali Manchester City, RB Leipizig i Young Boysu.

Sigurno je da se Beograđani mogu nadati trećem mjestu pa će do kraja prijelaznog roka u Srbiji na popularnu Marakanu osim Ndiayea sletiti još dva imena.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvena zvezda je novog štopera pronašla u Baselu, 20-godišnji Nasser Djiga stiže na posudbu uz obavezni otkup za dva miliona eura, dok će iz Saint-Etiennea doći 21-godišnji Marokanac Benjamin Bouchouari koji igra u veznom redu.

Inače, najveći Zvezdin rival, Parizan na svoj rekordrni ulazni transfer ostvario prije tri godine kada je za 2 miliona eura doveo Umara Sadiqa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Dinamo +300.000.000€ Zvrzda - 120.000.000€ Ko kome parira to je drugi pojam. Dinamo najstabilniji financijski klub u evropi kamoli na balkanu. Zvezda u dogovima do grla da nema Vucica koji ih gura i kriminalca Terzica oni ne bi igrali ni koferencijsku ligu.
8 0
Mostarac94
Srbi samo zive da bi bili bolji od Hrvata al im ne ide nikako hahahah ovoga zvezda moze dovest za 2 mil max kojih 5 mil koji bakraci
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi