Stiglo cijenjeno ime ukrajinskog fudbala

Dinamo ih je doveo do suza, ali navijačima Osijeka sada je osmijeh na licu zbog pojačanja ljeta! · Zvanično

Eldar Ganibegović

NK Osijek danas je predstavio najveće pojačanje ovog ljeta. U redove ovog hrvatskog kluba stiglo je vrlo cijenjeno ime ukrajinskog fudbala.

NK Osijek je za vikend zavijen u crno kada je ugostio GNK Dinamo Zagreb. Vodio je 2:0, ali je na kraju poražen s 2:3.

Da stvar bude gora, gosti iz Zagreba su do pobjede stigli s dva vrlo diskutabilno dosuđena penala. 

Ako su navijači Osijeka bili tužni prije nekoliko dana, sada itekako imaju razloga za osmijeh, a to je zbog pojačanja koje je njihov klub danas predstavio.

Naime, novi fudbaler Osijeka je poznati ukrajinski veznjak, Denys Garmash, koji osim na poziciji ofanzivnog veznog može igrati i u vrhu napada i na centralnom veznom.

Ugovor s timom iz HNL Garmash je potpisao do kraja ove sezone, odnosno do ljeta 2024. godine i trebao bi predstavljati veliko pojačanje za Osijek.

Ovaj fudbaler dolazi iz Dynamo Kyiva, a nakon što je okončao posudbu u NK Osijek. Dijete je ovog kultnog ukrajinskog kluba i ovo mu je drugi angažman van Ukrajine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Radi se o fudbaleru koji ima upisan 31 nastup za reprezentaciju Ukrajine, a postigao je i dva pogotka u dresu nacionalnog tima.

Debi će imati za deset dana kada u okviru 8. kola HNL Osijek igra na Rujevici kod Rijeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.