Doček za pamćenje

Kada je spiker počeo prozivati košarkaše Srbije u Beogradu su nastale nevjerovatne scene

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Srbije postala je viceprvak svijeta na minulom Mundobasketu. U finalu su poraženi od selekcije Njemačke rezultatom 83:77.

Srbija je igrala sjajan turnir, a to su prepoznali i navijači koji su večeras u Beogradu priredili spektakl.

Desetine hiljada navijača se okupilo i dočekalo viceprvake svijeta, a kada je spiker počeo prozivati njihova imena nastao je totalni "zemljotres".

Nema sumnje da su u Srbiji ponosni na svoje košarkaše i da ovo srebro gledaju kao zlato, obzirom na sastav u kojem su otišli.

Sport u Srbiji je dobio nove heroje, a košarkaška reprezentacija je pokazala da zna biti itekako opasna i bez Nikole Jokića.

Prije izlaska na balkon, izjavu je dao i reprezentativac Filip Petrušev.

"Nismo razmišljali o rezultatu, išl ismo dan po dan od početka priprema. Atmosfera je bila dobra, svaki dan je bilo sve bolje i na kraju je došao taj rezultat2, rekao je Petrušev i nastavio:

"Nakon povrede Boriše teško nam je sve palo, ali kad smo saznali da je dobro bili smo presretni, pogurao nas je i dao nam je vjetar u leđa."

Petrušev je bio imeprsioniran i dočekom i brojem navijača koji je stigao da ih pozdravi.

"Ovo je nevjerovatno, toliko ljudi da dođe na doček, zaista nemam riječi", završio je Petrušev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.