Vlada Srbije odriješila kesu: Poznato je koliko novca će dobiti svaki reprezentativac

Nagrade za napravljeni uspjeh

Vlada Srbije odriješila kesu: Poznato je koliko novca će dobiti svaki reprezentativac

Esmer Oštraković

Košarkaši Srbije napravili su pravo čudo na Svjetskom prvenstvu, te su na kraju završili kao drugoplasirani.

Iako su imali priliku da završe kao prvi na svijetu, izgubili su od Njemačke, ali naravno da neće biti nezadovoljni rezultatom koji su napravili.

Sve što su uradili košarkaši Srbije prepoznala je i Vlada ove zemlje koja je danas donijela odluku o nagradama za reprezentativce.

Tako će svaki od reprezentativaca Srbije dobiti nagradu od po 25 hiljada eura, a nagradu će naravno dobiti i selektor Svetislav Pešić.

Reprezentacija Srbije bila je jako blizu da napravi pravu senzaciju i da bude prva na svijetu, ali ih je u finalu zaustavila Njemačka.

Oglasi

Javnost u Srbiji prihvatila je srebro sa ovog takmičenja kao veliki uspjeh jer za nacionalni tim nije nastupilo nekoliko standardnih reprezentativaca.

Naravno tu spada i najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić koji je mnogo nedostajao posebno u tom finalu sa Njemačkom.

Osim košarkaške, nagradu će dobiti i basket reprezentacija Srbije i to po 20 hiljada eura, a radi se o Nemanji Baraću, Stefanu Kojiću, Marku Brankoviću, Straniji Stojačinu i selektoru Marku Žderu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Srbije večeras u 19 sati ima prijem kod predsjednika Srbije Aleksadra Vučića.

Osim toga u 20 sati biti će im priređen tradicionalni doček ispred Skupštine Beograda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi