Nije zadovoljan minutažom

Harry Maguire nakon reprezentativne pauze uputio jasnu poruku Ten Hagu: "Želim da..."

Eldar Ganibegović

Harry Maguire je u tekućoj sezoni proveo više minuta na terenu u dresu Engleske nego Manchester Uniteda. Nije zadovoljan minutažom u klubu, te je sada i putem medija poslao jasnu poruku menadžeru Ten Hagu.

Do sada je Manchester United u engleskoj Premier ligi odigrao četiri utakmice, a ni na jednoj od njih starter nije bio bivši kapiten, Harry Maguire.

On je na terenu proveo svega 24 minute i nikako nije zadovoljan minutažom koju ima, te je iskoristio priliku da putem medija pošalje poruku Eriku ten Hagu.

"Nisam počeo nijednu od prve četiri utakmice u sezoni. Želim da igram fudbal, to je sigurno. Manchester United je bio sretan što sam ostao i bio sam sretan što se borim za svoje mjesto. Posvećen sam tome i svaki put kada budem trenirao ili igrao, dat ću sve od sebe", rekao je Maguire, prenose britanski mediji.

Upitan je još za West Ham United s kojim se povezivao, na šta je defanzivac odgovorio da do dogovora s londonskim klubom jednostavno nije došlo.

Podsjetimo, Erik ten Hag je o Maguireu govorio na press konferenciji kada je igraču oduzeta kapitenska traka.

"Ako se ne može boriti za mjesto u timu, onda će morati otići", rekao je Nizozemac, pa onda ipak pohvalio kvalitete Maguirea:

"On ima nivo da bude stoper svjetske klase. To je najbolja opcija za Englesku, zašto ne bi bila najbolja za nas?"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Harry Maguire je u Manchester United stigao 2019. godine iz Leicester Cityja za 87 miliona eura te je tako postao najskuplji defanzivac svih vremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.