Mekić za vodstvo Plavih protiv GOŠK-a

Ime strijelca na Grbavici već je postalo lako pogoditi

Midhat Šljivak

Željezničar od 33. minute vodi s 1:0 protiv GOŠK-a. Pogodak je postigao Nedim Mekić.

Željezničar je na kišovitoj Grbavici poveo protiv GOŠK-a iz Gabele s 1:0 nakon nešto više od pola sata igre. Ponovo je gol postigao Nedim Mekić.

Nakon jedne dobre akcije Plavih i ubačaja s lijeve strane, odbrana GOŠK-a je zaspala, odbijena je lopta do Mekića koji je šalje u rašlje za veliko slavlje na Grbavici.

Veznjaku Plavih je ovo četvrti pogodak u šestoj utakmici ove sezone i ime strijelca na Grbavici lako je pogoditi.

Treneri Nermin Bašić i Denis Ćorić su odabrali sastave i odlučili su se za ove momke.

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Biber, Galić, Amoah, Ovčina, Ćosić.

GOŠK: Bobić, Šuta, Skorup, Ramljak, Musulin, Šero, Radenović, Mihaljević, Obšivač, Mandić, Gogić.

Glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda. Njegovi pomoćnii su Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Bojan Makarić iz Bijeljine. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao pet utakmica i ima učinak od tri pobjede i dva poraza, te zauzima četvrto mjesto s devet bodova.

S druge strane GOŠK je u šest utakmica ostvario jednu pobjedu, dva remija i tri poraza i s pet bodova zauzima 11. mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.