Bašiću sedmica nije mogla početi ljepše, pa otkrio zašto: "Lijepa stvar kada to vidiš..."

Željezničar sutra dočekuje GOŠK

Bašiću sedmica nije mogla početi ljepše, pa otkrio zašto: "Lijepa stvar kada to vidiš..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra na svom terenu igraju protiv GOŠK-a utakmicu sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jutros je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija na kojoj je Nermin Bašić najavio sutrašnji meč.

Nakon skoro dvije sedmice pauze zbog reprezentativnih nastupa sutra se nastavlja takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala.

Očekuju nas mečevi sedmog kola, a već sutra čekaju nas dva meča. Kolo otvaraju Sloga Meridian i Tuzla City koji igraju od 16 sati, dok će se od 18:30 sati igrati utakmica između Željezničara i GOŠK-a.

Pred sutrašnji meč na Grbavici održana je press konferencija sarajevskog tima, a prisutnim medijima obradili su se Nermin Bašić i Haris Ovčina koji su otkrili svoja očekivanja.

Prethodnu utakmicu na Grbavici ovi rivali su odigrali još prije pet godina, a tada je GOŠK šokirao sve jer je slavio protiv Željezničara sa 2:1.

Oglasi

"Prije svega želim da se osvrnem na reprezentativnu pauzu. Mislim da smo se dobro organizovali, cilj je bio da regeneriramo ekipu i da se vratimo malo svježiji, željni fudbala i dokazivanja. Iskoristili smo pauzu i za dodatno spajanje tima jer zaista ulažemo dosta u tim i da budemo svi ko jedan, da se družimo pored terena i na treningu", počeo je Bašić i nastavio.

"U drugoj sedmici smo se da tako kažem vratili na fabričke postavke, mojim zamislima i želimo nadograditi našu igru. Radili smo dosta toga na tome, da budemo hrabri i onakvi kao prije dva mjeseca s puno energije i žara. Lijepa stvar je što su ovu sedmicu svi igrači na raspolaganju, nemamo nikoga ko je povrijeđen, svi su se vratili. Mislim tu na Štilića koji se vratio što me raduje. Sjajna atmosfera, dobili smo i pojačanje, dečko koji ima odličan CV i koji će dobro doći našoj ekipi jer igra dvije pozicije defanzivno i tu smo se pojačali. Nadam se da će se što prije prilagoditi nama, a i mi njemu. Naš protivnik GOŠK, dobra ekipa i imam dosta iskustva s njima. Jedan od rijetkih klubova koji je toliko puta ispao, ali se i uspio vratiti u Premijer ligu. Stalno se dižu prema naprijed i zaslužuju veliki respekt kao čitav klub. Dolaze tu gdje nemaju neko opterećenje i žele da se predstave u najboljem svjetlu".

Bašić je otkrio da li je analizirao ekipu GOŠK-a.

"Ako ću analizirati zadnji taj meč njihov protiv Sarajeva. Bili su hrabri, dobra su tranzicijska ekipa. Moramo biti dobri u tim dugim loptama njihovim, kompaktni na sredini terena. Biti i hrabri da napadamo sa što više igrača i da imamo dominaciju, stvaramo što više prilika i da budemo ofanzivni uz dozu opreza na te kontre".

Željezničar je sutra sigurno favorit, koliko vam to može predstavljat problem?

Oglasi

"Ne volim kad mi neko kaže da nešto moramo. Ja kažem želim... Želim da igramo dobar fudbal. Želimo pobjedu, da igramo dobar i kvalitetan fudbal. Daleko od toga da smo mi neki sada favoriti, oni pokazivaju svoj kvalitet i mi se moramo dokazati na terenu. Nadam se da možemo ponoviti onaj žar iz Evrope, živim za takav fudbal. To kada vidim na kraju mogu i izgubiti i pružiti protivniku ruku, ali kada mi odigramo maksimalno i vidim taj žar u igračima", dodaje Bašić.

Vico Zeljković je nedavno spominjao VAR i da će od naredne sezone biti uveden, koliko će to dići kvalitet same lige?

"Imao sam s VAR-om iskustvo u Sloveniji, to je dobra stvar. Puno stresa, ali na kraju pravile odluke. To će biti dobro za BiH. Strane sudije? Uvijek sam za dobre stvari da se kopiraju, nemojte da čekamo deset godina. Treba to odmah sutra usvojiti, nemojte da čekamo. Imate u Sloveniji te emisije suđenje, dođe Skomina koji je sudio finale Lige prvaka i napravi analizu i tu sve vidite. Treba hvaliti ljude kada je dobro, ali kada je loše moramo biti otvoreni i jasni. Nekako smo zaključani u svim tim stvarima, zato jesmo 30 godina tu gdje jesmo. Ide to naprijed, ali ne brzinom kojom bismo željeli svi", zaključio je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Bašića obratio se i Ovčina.

"Mogu reći da je ekipa GOŠK-a pokazala dobru igru, nisu imali rezultatske sreće. Trebamo biti oprezni, sam znam kako je kada uđeš iz Prve u Premijer ligu, ti momci su željni dokazivanja. Takve ekipe ako dobiju krila mogu napraviti dosta problema, mislim da smo mi sutra apsolutni favoriti i to nije upitno. Moramo izaći pred pun stadion i ostvariti pobjedu, od starta da nametnemo svoju igru i tempo, moramo osvojiti tri boda", rekao je Ovčina.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Glavni furač atmosfere !!!
0 4
user1659354598
Mene je najvise strah sutra tebe protiv Goska,kad ti sutra izmislis neku formaciju pa ako prodje bice Basic strucnjak a ako ne prodje bice umorni igraci,mrs ubleho jedna seljacka,samo pametujes a mi sve gori i gori
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi