FOTO: Guliverimage/team photo Manchester City FC U19

Mladi Građani ubjedljivi

"Petarda" u mreži Crvene zvezde i najava teške noći u Engleskoj

Haris Zilić

Prvim utakmicama grupne faze večeras počinje nova sezona Lige prvaka, a danas je bio i uvod za večerašnja uzbuđenja jer su odigrane prve utakmice omladinske Lige prvaka.

Najviše pogodaka viđeno je u Engleskoj. Juniori Manchester Citya ubjedljivo su savladali vršnjake iz Crvene zvezde rezultatom 5:2 i tako najavili večeršanji duel prvih timova.

Prvo poluvrijeme nije slutilo da golijadu jer je City na poluvremenu vodio sa minimalnih 1:0 pogotokom Lawrencea iz 45. minute.

U nastavku rapsodija mladih Građana koji su u 55. minuti već vodili sa 4:0, a redom su pogađali Lawrwence u 48., Dicskon u 50. i ponovo sjajni Lawrencea u 55. minuti susreta.

Zvezda je pokušala da unese malo uzbuđenja u utakmicu i stigli su do dva vezana gola.

Miajtović u 57. minuti pogađa za 4:1, a Bubanj u 78. minuti smanjuje na 4:2.

Ipak da ne bude neke iznenadne nervoze za domaćine pobirnuo se Heskey pogodokom u 81. minuti za konačnih 5:2.

U grupi G, juniori Leipziga su kao gosti sa 3:1 bili bolji od Young Boysa.

Isti parovi večeras igraju prvo kolo u Ligi prvaka.

Omladinska Liga prvaka, grupa G:

Manchester City - Crvena zvezda 5:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.