Zvezda predstavila najveće pojačanje u historiji, šou ukrao novinar koji se "pretvorio" u Sliškovića

Nepoznavanje engleskog jezika

Zvezda predstavila najveće pojačanje u historiji, šou ukrao novinar koji se "pretvorio" u Sliškovića

Edmir Škorić

Crvena zvezda je jučer na Marakani predstavila novo pojačanje i najzvučnije ili barem naskuplje u historiji kluba.

Hwang In-beom je reprezentativac Južne Koreje koji je plaćen Olympiakosu 5,5 miliona eura i trebao bi biti od velike pomoći beogradskom velikanu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Debitovaće protiv Čukaričkog na Banovom brdu, a potom će zaigrati na Etihadu protiv Manchester Cityja u 1. kolu Lige prvaka.

"Nervozan sam kada sam pred novinarima, potpuno drugačije nego na terenu. Uzbuđen sam što ću igrati za ovaj nevjerovatan klub i navijače. Beograd je lijep grad, svi su me lijepo primili po dolasku", rekao je krilni nogometaš.

"Igrati u Ligi prvaka je jedan od razloga što sam u Zvezdi, da budem iskren. To je najveće takmičenje na svijetu, spreman sam za taj izazov i jedva čekam da igram te utakmice. Teško je naći laku grupu u Ligi prvaka, sve ekipe su jake kao i Zvezda. Drago mi je što ću igrati protiv Manchester Cityja, najboljeg tima na svijetu. Verujem da Zvezda može svakog da pobijedi. Pritisak je dobra stvar, znam da se izborim s tim. Želim da se predstavim na terenu kroz svoje igre", dodao je.

Oglasi

Najvećim klubom u Srbiji naravno smatra upravo Zvezdu.

"Najveći je klub u Srbiji, jedan od najvećih u Evropi, već smo osvojili Ligu šampiona 1991. godine. Nije to puno timova uradilo. Mi moramo da budemo na tom nivou, da naporno radimo i slijedimo te uspjehe. Tu sam da pomognem i da se što prije adaptiram, kao što sam u Rusiji, Kanadi i Grčkoj", rekao je Hwang, dodajući da zna i da su navijači "ludi" kao Olimpijakosovi.

Međutim, viralan je postao dio press konferencije kada jedan od novinara poželi dobrodošlicu Hwangu, a onda se obrukao nepoznavanjem engleskog jezika.

@sportmimz

Verovatno najbolje pitanje u istoriji pres konferencija . . . .#crvenazvezda #hwang #fkcz #fkcrvenazvezda #kkcz #kkcrvenazvezda #delijesever1989 #delijesever #delije1989 #delije #fyp #fypシ

♬ original sound - Sport Mimz ®
Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovo je podsjetilo na legendarnu scenu iz 2007. godine kada je bivši bh. selektor Blaž Slišković sve nasmijao govoreći na engleskom jeziku koji mu očito ne ide. Popularni Baka je izjavu davao nakon utakmice u Evropi njegovog tadašnjeg kluba Zrinjskog protiv Petah Tikve.

"Taj engelski je stvarno bio u neku ruku smiješan. Ne samo onima koji su gledali već i meni. Ne želim se pravdati, ali mogu reći da sam u tom trenutku bio toliko uzbuđen, jer smo napravili tada dobar rezultat, a imao sam i tu nesreću da su iza mene u tom trenutku prolazili članovi klupskog rukovodstva i neprestano su me štipali, pa sam izgubio dekoncentraciju. Nažalost ispalo je tako kako je ispalo", rekao je Baka, dodavši da mu je engleski danas mnogo bolji.

Top Komentari

GuiliDamou
Baka je za ovog profesor!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije