Službena lica za osmo kolo Premijer lige BiH

Gigović sudi derbi kola, Sivac na centru Tušnja

Haris Zilić

Za vikend nas očekuju utkamice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i sigurno će biti dosta uzbuđenja, a kolo se otvara u petak derbi duelom između Širokog Brijega i Sarajeva, susret se igra od 20 sati.

U subotu su na rapsoredu tri duela. Od 16 sati igraju Tuzla City - Borac, od 18:30 sastaju se GOŠK - Igman, a od20:45 Velež dočekuje Slogu Merididan.

U nedjelju su dva susreta na rasporedu. Od 16 sati Zvijezda 09 dočekuje Posušje, a od 19:45 još jedan derbi igraju Zrinjski i Željezničar.

Dva meča neće biti u direktnom TV prijenosu, a to su utakmice GOŠK - Igman i Zvijezda 09 - Posušje.

Određena su i službena lica za utakmice osmog kola.

Derbi na Pecari sudit će Miloš Gigović iz Gradiške, dok će drugi derbi kola između Zrinjskog i Željezničara suditi Darko Gedžić iz Brčkog.

Na centru igrališta na duelu Veleža i Sloge bit će Dragan Kesić iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ermin Sivac iz Zenice dijelit će pravdu na meču Tuzla City - Borac, dok će Nihad Ljajić iz Sarajeva biti glavni arbitar na utakmici Zvijezda 09 - Posušje.

Utakmicu GOŠK - Igman sudit će Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.