U Širokom govorili biranim riječima o Sarajevu, ali i najavili veliku borbu
FOTO: Antonio Slišković/NK Široki Brijeg

Press konferencija pred derbi

U Širokom govorili biranim riječima o Sarajevu, ali i najavili veliku borbu

Haris Zilić

NK Široki Brijeg igra sjajno ove sezone. Tim sa Pecare je odigrao pet utakmica u prvenstvu i još uvijek ne znaju za poraz, a u petak ih očekuje pravi ispit.

U derbiju kola na Pecaru stiže FK Sarajevo i to će biti duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli i svakako meč koji izaziva dosta pažnje.

Derbi utakmicu danas su na press konferenciji najavili iz redova NK Široki Brijeg, a medijima se obratio trener Marijan Budimir i prvotimac Luka Mamić.

"Sarajevo prolazi proces sličan koji smo mi imali. Doveli su novog trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za naslov prvaka", započeo je Budimir i najavio veliki derbi.

"Imamo svoje želje i ciljeve. Svakog protivnika želimo pobijediti na Pecari. Međutim, vojnim rječnikom kazano, za pobijediti morate prvo znati i svoje i kvalitete svoga protivnika, a onda izabrati gdje ćete voditi bitku i koju ćete strategiju koristiti. Napravit ćemo sve da u 90+ minuta dođemo do pobjede. Stoga pozivam naše navijače da nas bodre i nose cijelu utakmicu", kazao je Budimir.

Istakao je kako vjeruje u snagu i kvalitetu svog tima od kojeg, kako je naglasio, traži isključivo fokus na izvedbu na terenu.

Oglasi

"Na terenu želim viteštvo, igru, ne zanima me ništa više od toga. Idemo igrati pravi, muški nogomet i nadigravati se s jednom dobrom ekipom. Trebamo se fokusirati na izvedbu na terenu i zaboraviti sve izvan terena", naglasio je Budimir.

Vezni igrač Luka Mamić, koji igra u sjajnoj formi, također je biranim riječima govorio o sljedećem suparniku.

"Čeka nas teška i energetski zahtjevna utakmica. Svjesni smo kvalitete Sarajeva. Na svakoj poziciji imaju po 2-3 igrača koji mogu napraviti razliku na terenu i odlučiti utakmicu", kazao je Mamić i dodao:

"Mi smo u jednom dobrom nizu i želimo ga nastaviti. Igramo veliki derbi pred našim navijačima i nimalo ne sumnjam kako će njihova podrška biti velika. Idemo zajedno nastaviti pozitivan niz i radovati se pobjedi", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Širokog Brijega i Sarajeva igra su u petak 22. septembra sa početkom u 20 sati.

Široki Brijeg u pet odigrnaih utakmica ima 13 bodova i jedina su ekipa bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva. Sa druge strane Sarajevo je lider sa također 13 bodova, ali iz šest odigranih susreta.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maco12
Široki je dobra mlada ekipa i mogu dobiti svakoga pa i Sarajeva samo se bojim ljudi u crnom jer sudi čovjek po zadatku tako da se možemo kladiti na više kartona za Široki da bi nas osakatio što bolje pred utakmicu sa Borcem.
1 0
Kakaks
Samo jako Sarajevo ,akobogda do pobjede !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi