Rožman: Široki je ozbiljna ekipa, ali i mi smo gladni

Najava derbija

Rožman: Široki je ozbiljna ekipa, ali i mi smo gladni

Haris Zilić

U petak se igra derbi osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a snage će odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe NK Široki Brijeg i FK Sarajevo i to će svakako biti poslastica za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Bordo tim je u sjajnoj seriji, a na Pecaru dolaze na krilima trijumfa protiv Zrinjskog u prošlom kolu. Sarajevo ja na Koševu aktuelne prvake države savaldalo sa minimalnih 1:0.

Duel protiv Širokog Brijega najavio je trener FK Sarajevo, Simon Rožman. On je u uvodnom izlaganju pohvalio narednog protivnika Sarajeva.

"Radi se o ozbiljnoj ekipi, ima dosta mladosti, dosta energije, imau prepoznatljiv stil, žele se nadigravati, očekujemo ofanzivnu utakmicu. Dosta ulaze bočni igrači i krila. Mi gledamo sebe, znamo kakvi želimo biti. Kao ekipa smo jako gladni i želimo doći do pozitivnog rezultata", istakao je Rožman na početku.

Maksimalan pristup je osnova cijele igre, ističe slovenski stručnjak.

"Teško je odgovoriti na neka pitanja. Svi znamo gdje želimo doći. Želim pohvaliti igrače za prošlu utkamicu. Dobili smo neke odgovore i od igrača zahtjevam maksimalan pristup. Trebaju svi igrači vidjeti da su u kadru i da su bitni. Zajedništvo je došlo da dobru razinu, to je bitno da bi došli do određenog cilja."

Oglasi

Rožman se zatim dotakao i Kupa gdje Sarajevo igra protiv HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

"Za mene u Kupu nemaš pravo na grešku. Moraš dobiti sve utakmice ako misliš otići do kraja. Igrat ćemo maksimalno, a preko treninga ćemo vidjeti ko bude odgovarao za tu utakmicu. Svi igrači će biti u konkurenciji. Jedini cilj utakmice protiv Sloge je da odemo u naredni krug."

Utakmica Širokog Brijega i Sarajeva igra su u petak 22. septembra sa početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg u pet odigranih utakmica ima 13 bodova i jedina su ekipa bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva.

Sa druge strane Sarajevo je lider sa također 13 bodova, ali iz šest odigranih susreta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Samo hrabro i pobjeda je tu
0 0
vuckobih
Ako odigranmo utakmicu na nivou kao protiv Zrinjskog onda imamo dobru šansu da slavimo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi