"Mali" klubje na vrhu tabele

Real Madrid je večeras slavio, ali pogled na tabelu La Lige izgleda nerealno

Edmir Škorić

Real Madrid je u nedjelju razočarao u gradskom derbiju kada je poražen s 3:1 od Atletica, no ubrzo se tim Carla Ancelottija vratio na pobjedničke staze.

Real je večeras ugostio Las Palmas i kao veliki favorit je upisao šestu pobjedu. Kraljevi su slavili sa 2:0. Poveli su krajem prvog dijela golom Brahima Diaza, da bi u 54. minuti Joselu na asistenciju Rodryga postavio konačnih 2:0.

Imao je Real veliki broj udaraca na gol gostiju i pravo je čudo kako nije uspio postići više od dva gola. Imao je i Las Palmas svoje prilike, ali Kepina mreža ostala je netaknuta.

U ovom meču se nakon povrede vratio Viniicus i Brazilac je u drugom dijelu dobio priliku za igru, a priliku za odmor dobio je i sjajni Jude Bellingham, kao i Luka Modrić.

Real bi bio na vrhu tabele da nije Girone. Ovaj mali katalonski klub nastavlja sve da oduševljava, pa je u sedmom meču došao do šeste pobjede i jedini je uz Barcelonu i dalje bez poraza.

Večreas je Girona na teškom gostovanju kod Villarreala slavila sa 2:1. Žuta podmornica je povela preko Pareja koji je u 49. minuti iskoristio penal, ali su Dovbyk i Eric Garcia golovima u 56. i 61. minuti režirali preokret Gironi.

Girona će u sljedećem kolu igrati derbi protiv Real Madrida i mnogi neutralni navijači nadaju se da će bajka Katalonaca da potraje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Večeras je odigran i duel Athletica i Getafea na San Mamesu. Dva puta je domaćin vodio sa 1:0 i 2:1, ali su gosti iz predgrađa Madrida osvojili vrijedan bod.

Berchiche i Williams su bili strijelci za Baske, dok su na drugoj strani pogađali Alvarez i Latasa. Kod prvog gola asistirao je Mason Greenwood koji je došao na posudbu iz Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.