Naslijedit će Mehu Kodru

Sutra u 11:00 sjednica Izvršnog odbora: Milošević će imati jednoglasnu podršku · Saznajemo

Adnan Beganović

Srbijanski stručnjak Savo Miloševič če sutra biti imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zakazana je sjednica Izvršnog odbora nakon koje bi novi selektor trebao objaviti i spisak igrača na koje računa za mečeve sa Lihtenštajnom i Portugalom.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će biti imenovan novi selektor našeg nacionalnog tima zakazana je za sutra u 11:00, saznaje SportSport.ba.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će kao što je SportSport.ba eksluzivno i najavio sutra dobiti novog selektora, a njegovo ime je Savo Milošević.

Iz Fudbalskog saveza naše zemlje, očito svjesni nikada većeg nezadovoljstva bh. javnosti, nisu službeno obavijestili javnost o održavanju sjednice Izvršnog odbora, no kao što je SportSport.ba pisao, ona će biti održana sutra.

Srbijanski stručnjak Savo Milošević će biti imenovan za nasljednika Mehe Kodre, a kako SportSport.ba saznaje, dobit će jednoglasnu podršku, odnosno nikakvih iznenađenja na sjednici neće biti.

Milošević će tako od sutra i službeno biti treći selektor našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a dolazak novog selektora značit će i određene promjene u stručnom štabu.

Tako će desna ruka srbijanskog stručnjaka na klupi našeg nacionalnog tima biti Nenad Cvetković sa kojim je Milošević sarađivao i u Partizanu, te Olimpiji, jedina dva kluba u kojima je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio.

Miloševiću, ako je suditi po anketama, te komentarima na društvenim mrežama i forumima, bosanskohercegovačka javnost i navijači, nije naklonjena, tako da će pred sobom sasvim sigurno imati težak zadatak - "umiriti" javnost i navijače, te napraviti rezultat.

Novi selektor bi sutra trebao i objaviti imena igrača na koje računa za duele sa Lihtenštajnom i Portugalom, a samo dvije pobjede ostavljaju nadu našem nacionalnom timu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na spisku bi se između ostalog trebao naći i Anel Ahmdhodžić, koji je suspendovan zbog nedolaska na okupljanje uoči duela sa Lihtenštajnom i Islandom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.