Dalić je objavio spisak, a BiH nema selektora: Sjednica IO NFSBiH nije zakazana

Situacija u bh. fudbalu daleko od idealne

Dalić je objavio spisak, a BiH nema selektora: Sjednica IO NFSBiH nije zakazana

Haris Zilić

Oktobarski ciklus kvalifikacija se bliži, selektori lagano objavljuju spiskove, posljednji je to uradio selektor Hrvatske Zlatko Dalić, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nema ni selektora.

Ne samo da nemamo selektora nakon otkaza Mehi Kodri, nego nije zakazana ni sjednica IO NFSBiH na kojoj se trebalo razmatrati ime novog selektora.

A, ne bi bilo čudno da selektora ne izabere Izvršni odbor, kao što ni otkaz Kodri nije uručio. Umjesto IO to je uradio famozni Odbor za hitnost kojem su i date ovlasti kako bi se zaobilazila bh. fudbalska vlada.

Odbor za hitnost čine predsjednik Vico Zeljković, dva dopredsjednika Irfan Durić i Ivan Beus, te po još jedan član IO iz sva tri naroda.

Uglavnom to budu oni koji su već "slomljeni" i neće mnogo pitati nego će rukicu podići u zrak i glavom klimati u znak odobravanja. 

Nevjerovatno šta se dešava u NFSBiH i pitanje je kada će selektor biti izabran, ko će praviti spisak za oktobarske mečeve kvalifikacija?

Oglasi

Kada će se reprezentacija okupiti? U kakvom sastavu?

Milion pitanja, vremena sve manje, odgovora ni blizu, a da je atmosfera daleko od idealne lagano pokazuju i reprezentativci.

Tako je Kenan Kodro jutros objavio da se povlači iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Sretan i ponosan zbog sedam prelijepih godina igranja za fudbalsku reprezentaciju moje Bosne i Hercegovine! Hvala svima koji su pomogli da moji snovi postanu realnost, hvala saigračima, trenerima i svim ostalima s kojima sam imao čast sarađivati sve ove godine.

Oglasi

Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem.

Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije.

Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti", napisao je Kodro.

Našu reprezentaciju 13. oktobra očekuje gostovanje kod Lihtenštajna, a tri dana kasnije u Zenici dočekujemo selekciju Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije završavamo u novembru, 16.11. gostujemo Luksemburgu, a 19.11. dočekujemo Slovačku.

Šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije su izgubljenje, ali ostaje nam baraž koji smo izborili kroz Ligu nacija.

Top Komentari

Asam85
Krajnje je vrijeme da se pod punom ratnom opremom krene na tu zgradu. Ili će biti kako treba ili neće nikako. Nije ovdje u pitanju samo fudbalska repretentacija, nego Bosna kao država. Da nam je jedan Ajdin Kuljti.
1 0
Zaccheroni
Rat savezu i kantonalnim odborima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi