Kandidat za selektora BiH o svom političkom angažmanu: Ja bih se Slobi Miloševiću sad izvinio!

Nekada oponent režima, prije tri godine javno revidirao stavove

Kandidat za selektora BiH o svom političkom angažmanu: Ja bih se Slobi Miloševiću sad izvinio!

Esmer Oštraković

Nakon što je Meho Kodro poslije samo dvije utakmice provedene na kormilu reprezentacije Bosne i Hercegovine dobio otkaz, čelnici našeg saveza u potrazi su za novim selektorom.

Danas se iznenada pojavilo ime prve želje predsjednika NFSBiH, Vice Zeljkovića, a radi se o Savi Miloševiću.

Milošević je svojevremeno bio odličan napadač, među najboljim u Evropi, poslije čega se počeo baviti trenerskim poslom nakon što je jedno vrijeme bio angažovan u FS Srbije.

Međutim pitanje je koliko bi dobro bilo postaviti Miloševića na klupu reprezentacije BiH iz nekih drugih razloga, a Bosancima i Hercegovcima mnogo bitnijim nego li je stručno fudbalsko znanje. 

Naime, Savo Milošević bio je istaknut član Demokratske stranke i otvoreno je davao podršku demonstrantima protiv Slobodana Miloševića tokom devedesetih godina.

Čak je igrao i mali fudbal na jednom od mitinga. Učestvovao je i u izbornim kampanjama po završetku karijere i to kao jedan od promotora u kampanji Borisa Tadića.

Oglasi

U međuvremenu je Milošević naknadno revidirao svoje političke stavove i o tome je javno govorio za Kurir.

"Kada se vratim na taj period borbe protiv Miloševića i šta smo mu sve zamjerali i pogledam šta smo uradili poslije njega... Prvo sam revidirao svoj odnos prema Miloševiću. On je vodio te ratove jer je dijelom bio prisiljen na njih, a sila Boga ne moli, ali je uz sve to uspio da sačuva socijalni mir.

Ako se ne varam, privatizovao je samo "Telekom" i to pedeset posto, pa smo ga kasnije otkupili. Trpeći embargo vodio je ratove sačuvavši radna mjesta stotine hiljada zaposlenika. Ekonomski sm o bili devastirani, ali je imovina sačuvana.

Od 2000. godine pa ovamo, sjećam se, imali smo pet stubova naše politike. Jedno je Kosovo gdje se i dalje oslanjamo na Rezoluciju 1244 koju je on potpisao pod najvećim pritiskom. Drugi stub je bio demokratizacija društva. Da li vrijedi pričati, jer ne znam da se desilo. U međuvremenu smo privatizovali sve osim fudbala", tada je između ostalog rekao Milošević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tu nije bio kraj njegovo izlaganja, nego je priznao i da bi se izvinio Slobodanu Miloševiću.

"Kada sve stavim na sto i ovo što je uradio Milošević u onim uslovima, ja bih se Slobi Miloševiću sad izvinio. Inaće, od prije šest godina ne čitam vijesti, ne zanima me toliko da čak i ako bi mi se sinovi Nikola ili Boris kandidovali za nešto u politici, oni sigurno ne bi dobili moj glas. Ovo nije ogorčenje, ovo je moja spoznaja i olakšanje", kazao je Milošević.

Top Komentari

Chupy
Ne shvatam kako ljudi, konjine u savezu, ne shvataju! Vico(predsjednik NS BiH) je sestric od Dudleka!! Ta porodica hronicno mrzi Bosnu i sve sto je Bosansko!!!! Voljeli bi da BiH ne postoji!!! Taj covjek slavi isto kao i Dudlek kada reprezentacija izgubi!!! Je li treba takva mazga da vodi savez?! Ima srba, hrvata koji vole svoju BiH, kao i mi bosnjaci. Ali srbe, hrvate koji su chetnicki i usthaski nastrojeni, treba maknuti sa svih bitnih funkcija koje su vezane za dobrobit nase drzave!!! Sve one koji vise vole Hrvatsku i Srbiju od svoje drzave Bosne i Hercegovine, treba poslati u 3 lijepe phizde materine!!! Mozete dislajkati do mile volje, ali to je tako. Ja nikoga ne mrzim, ni srbe niti hrvate, ali mrzim chetnike i usthase, koji su puni Srbije i Hrvatske a svoju drzavu omalovazavaju, blate i na kraj krajeva, mrze!!!
7 1
limvotemirvah
Tu je glupi Bosnjo da kaze "ne zanima me politika, gladni smo na sva tri jezika." Zamislite da neko ko voli Hitlera preuzme reprezentaciju Izraela. Nezamislivo, naravno. Zato drugi imaju svoje drzave, a mi ne.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti