Takmičenje usred utakmice

Na poluvremenu meča Girone i Real Madrida dešavale su se scene kakve se nigdje drugo ne mogu vidjeti

Midhat Šljivak

Real Madrid je jučer lagano na gostovanju savladao Gironu s 3:0, a tokom prvog poluvremena desila se itekako zanimljiva scena koju gledaoci u TV prijenosu nisu mogli vidjeti. Na terenu je organizovan show sa psima.

Poluvrijeme meča španske La Lige između Girone i Real Madrida donijelo je zaista interesantne scene, koje se ne viđaju često na fudbalskim terenima.

Tokom odmora domaći klub je održao takmičenje u vještinama za pse. Kompletan teren je bio prekriven raznim preprekama, pa su psići i njihovi vlasnici imali priliku da se dokažu na velikoj sceni.

Publika je s dosta pažnje pratila dešavanja na terenu. Nije to nikakvo čudo kada se zna da je Girona prvi 'pet friendly' tim u svijetu fudbala.

To znači da vlasnici svoje pse mogu bez ikakvih problema učlaniti u klub. Dobiju iskaznicu kao i svaki čovjek koji je član kluba.

Domaći navijači imali su šta vidjeti i od fudbalera, posebno od strane gostiju iz Madrida koji su na kraju uvjerljivo slavili s 3:0.

Tako su Kraljevi prekinuli veliku seriju Girone koja do jučer nije imala poraz u prvenstvu i katalonski tim je apsolutni hit La Lige ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je trijumfom od 3:0 preuzeo vrh tabele u La Ligi s 21 osvojenim bodom nakon osam kola, a iza njih su aktuelni prvak Barcelona s 20 i Girona s 19 bodova.

Prvenstvo bi moglo biti itekako zanimljivo do samog kraja i ostaje nam da vidimo do kada će Girona biti pri vrhu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.