Plemiće čeka teško gostovanje

Rendulić nakon pobjede u Konjicu: "Aston Villa? Ako su Brightonu dali šest komada..."

Edmir Škorić

U okviru 9. kola bh. Premijer lige danas je Igman ugostio Zrinjski, koji je sa dva gola u prvih 45 minuta (oba puta Tomislav Kiš) došao do nove pobjede.

Zrinjski je nastavio da niže pobjede, dok je Igman u velikoj rezultatskoj krizi jer ima ukupno šest, a u prvenstvu pet uzastopnih poraza.

Dženis Ćosić, trener Igmana, čestitao je sportski Mostarcima na pobjedi.

"Čestitke Zrinjskom na pobjedi koja je zaslužena. Loše smo otvorili utakmnicu, imali smo problema u organizaciji igre i primili smo naivno gol. Uvijek nam je to problematika. Imamo period od 20 minuta u prvom dijelu gdje smo objektivno trebali dati jedan gol. Kada smo i bili negdje i bolji na terenu, primimo drugi gol i utakmica ide u drugom smjeru", rekao je Ćosić za Arenu Sport, dodavši:

"Možemo da žalimo za prvim poluvremenom. Teška situacija sigurno, pet poraza u nizu, očito je da imamo velikih problema u igri. Ono što brine je da smo u svih pet utakmica napravili dosta šansi, ne postižemo golove, naivno ih primamo..."

"Teško branimo prostor iza leđa. Na sličan način smo protiv GOŠK-a primili gol kao danas dva", zaključio je.

Krunoslav Rendulić svakako je zadovoljniji od svog kolege, a nakon utakmice je dao izjavu za Arenu Sport.

"Uslovi u bili teški za obje ekipe, i u takvim uslovima teško je dati maksimum. Vrijeme teško, teren ne baš idealan. Ono što treba reći je da smo zasluženo dali dva gola u prvom poluvremenu. Čestitke igračima na dobroj predstavi, generalno je bilo jako dobro. Drugo poluvrijeme smo to rutinski sačuvali i naša pobjeda nije dolazila pod znak pitanja", rekao je Rendulić.

Njegovu ekipu sada čeka pakleno gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville u 2. kolu Konferencijske lige. Šta očekivati?

"Jedno je liga, a drugo Evropa. Izuzetno teška utakmica, ekipa satkana od pregršt kvalitetnih igrača. Ako razbiju Brighton sa 6:1, onda možete misliti o kakvom timu se radi. Naš cilj je odigrati dobro, na kraju šta bude", poručio je Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjskom u četvrtak slijedi gostovanje u Birminghamu, gdje će biti apsolutni autsajder, a onda će u prvenstvu ugostiti Slogu, koja je danas nakon velikog preokreta od 0:2 došla do 3:2 protiv GOŠK-a.

Što se Igmana tiče, ide na teško gostovanje kod Širokog Brijega i vrlo lako bi se mogao već nakon te utakmice naći u opasnoj zoni jer jedanaestoplasiranaTuzla City ima samo dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.