Igman je Zrinjskom bio lagan plijen - Plemići se zahuktali, a u Konjicu odavno nije bilo teže

Ne nazire se kraj krizi Igmana

Igman je Zrinjskom bio lagan plijen - Plemići se zahuktali, a u Konjicu odavno nije bilo teže

Edmir Škorić

U meču 9. kola Premijer lige BiH sastali su se danas u Konjicu Igman i Zrinjski, a aktuelni šampion naše zemlje slavio je sa 2:0 i tako nastavio sa dobrom serijom rezultata.

Iako je iza njih težak meč u Tuzli, a već za nekoliko dana gostuju Aston Villi u 2. kolu Konferencijske lige, fudbaleri Zrinjskog bili su uspješni na gostovanju u Konjicu, gdje su sa dva gola stigli do sigurne pobjede.

Prvi je prema golu Igmana pucao Kiš, no njegov udarac iz slobodnjaka sa oko 25 metara odlazi pored gola, ali se ubrzo upisao u strijelce. Nakon duplog pasa sa Bilbijom, Kiš u 11. minuti pogađa mrežu Igmana.

Dobra akcija Igmana viđena je u 19. minuti, glavom je na kraju pokušao Oremuš, no odbranio mu je udarac Marić. Bilbija uzvraća, sa nekoliko metara šutira nakon ubačaja Malekinušića, ali je Hamzić odbranio.

Gužva je u 37. minuti nastala pred golom Zrinjskog, Đorić je vratio Ramiću, golman Zrinjskog reaguje i prilikom intervencije pada na Ramića, Abandić svira faul za Zrinjski, a onda žestoki protesti s tribina.

U 40. minuti velika šansa za Igman, ali je udarac Dupovca glavom sa par metara zaustavio Marić, a zatim propada još jedna dobra šansa domaćih fudbalera.

Oglasi

Kada već ne koriste svoje šanse, uslijedila je kazna prije samog odlaska na odmor. Opet je Bilbija asistent i opet je Kiš strijelac. Na početku drugog dijela Ramić nije iskoristio grešku odbrane gostiju, pa je ostalo 2:0.

Ako je Igman i vjerovao u povratak, definitivno je sve bilo gotovo u 65. minuti kada je Buturović isključen zbog dva žuta kartona, a sa igračem manje u polju protiv Zrinjskog nemoguće je stići 0:2. Nisu se naravno predavali u Igmanu, ali do kraja utakmice je Zrinjski imao dvije šanse i mogao je i uvjerljivije da slavi.

Ovom se pobjedom Zrinjski popeo na četvrto mjesto sa 15 bodova, te je na tri boda od vodećeg Borca, a na bod od Sarajeva (koje ima utakmicu više) i Širokog Brijega. Igman je na 10. mjestu sa 9 bodova, malo iznad opasne zone. Ono što ih brine je to što su u seriji od šest poraza i ne nazire se kraj agoniji.

Plemiće u narednom kolu očekuje uslovno rečeno lakši posao jer im u goste stiže Sloga, dok će Igman na Pecari pokušati da izbjegne već šesti uzastopni poraz nakon što je sezonu otvorio sa tri pobjede.

U drugoj danas odigranoj utakmici Sloga je nakon velikog preokreta slavila protiv GOŠK-a sa 3:2, a večera se igra zanimljiv duel između Borca i Veleža, dok će se kolo kompletirati sutra duelom Željezničara i Širokog Brijega.

Igman - Zrinjski 0:2

IGMAN: Hamzić, Bešagić, Drljević, Oremuš, Čubrilo, Sipović, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Ramić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Marić, Memija, Radić, Jakovljević, Tičinović, Čanađija, Ramić, Malekinušić, Ćuže, Kiš, Bilbija

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Prica se da samo ono 3 sto prodaju karte u Konjicu nisu dobili zute kartone
1 0
Frane
S 15%. Ps. Pozdrav za Konjićane moram priznati bez ikakvih incidenta, još na kraju Bilbija izlazi nas trojica krenuli s pljeskom kontam zaletit će se neko kad i on krneu pljeskati. ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi