Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Torcida koreografijom na utakmici protiv Dinama nadmašila i samu sebe

Edmir Škorić

Na Poljudu se od 18 sati igra veliki hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, a nakon 45 minuta meča 10. kola HNL-a rezultat je 0:0.

U Splitu se danima priča samo o ovoj utakmici, a sinoć su navijači Hajduka napravili spektakularnu bakljadu kojom je najavljen veliki derbi.

Hajduk je prvi put u historiji prešao brojku od 100.000 članova, a cilj kluba je da 2023. godinu povodom 112 godina postojanja ima barem 112.000 članova. S obzirom na to kakav odnos imaju prema Hajduku, u to niko ne sumnja.

 Foto: Ante Cizmic/Cropix

Za utakmicu s Dinamom, koja se upravo igra, pripremili su posebnu koreografiju i možemo slobodno reći nadmašili sami sebe.

Potražite više informacija na temu HNL:

Počinje drugo poluvrijeme, i dalje se čeka na prava uzbuđenja, a dojam je da je u prvih 45 minuta gost iz Zagreba bio bolji, mada je Sergej Jakirović imao peh - povrijedila se prva violina tima Bruno Petković.

Hajduk ovaj derbi dočekuje kao lider prvenstva s 18 bodova iz osam odigranih utakmica. Dinamo uz jedan odigran meč manje ima svega dva boda zaostatka te bi pobjedom na Poljudu pretekao Hajduk. Zapravo, Rijeka je pobjedom u Rudešu preskočila Splićane na tabeli.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.