U Splitu ludnica, svi rade po uputama Torcide, a stigli su i sastavi za veliki spektakl
Foto: Josko Supic / CROPIX Dodaj u moju kolekciju Preuzmi fotografiju

Hajduk - Dinamo od 18 sati

U Splitu ludnica, svi rade po uputama Torcide, a stigli su i sastavi za veliki spektakl

Edmir Škorić

Najveći hrvatski derbi igra se danas s početkom u 18 sati na stadion Poljud, koji će bez ikakve sumnje biti ispunjen do kraja.

Poljud će ugostiti Dinamo, a navijači Hajduka satima već prave ludnicu na ulicama ovog dalmatinskog grada. Hajduk je ovo kolo dočekao na vrhu tabele i navijači vjeruju da bi napokon mogli ove sezone doći do titule.

Ipak, najviše šansi za to opet se daje Dinamu, zbog čega je današnji meč posebno važan. Splićani su sjajni tokom sezone, imali su dva neočekivana poraza, ali utakmica istine bi mogla da bude ova današnja.

Dok se čeka početak spektakla, stigli su i sastavi.

HAJDUK: Lučić, Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak, Sigur, Krovinović, Sahiti, Odjidja, Benrahou, Livaja.

Oglasi

Dinamo igra u sastavu: Nevistić, Moharrami, B. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Vidović, Petković, Emreli

Bh. reprezentativac Luka Menalo ostao je na klupi Modrih.

Sergej Jakirović napravio je četiri promjene u odnosu na prošlo kolo s Rudešom. Umjesto Bernauera na stoperskoj poziciji je Perić, a nema ni Mihajličenka, nego če Bulat zauzeti veznu poziciju, a Ljubičić se vratiti na lijevog beka. Treća promjena je Sučić na klupi, odnosno Mišić na travnjaku, a u vrhu napada nije Drmić, nego Petković.

Ademi će početi na klupi za Modre, dok je od ranije poznato da zbog povreda nema isksunog defanzivca Ristovskog krilnog igrača Dariaj Špikića.

Inače, prije utakmice Torcida je zatražila od Spliaćana da nose isključivo bijelu odjeću, da li dresove ili majice sa grbom Hajduka, a to je danas itekako vidljivo. Praktično je cijeli grad u bijelom, ali i kompletna Dalmacija, a šta će tek da bude ako večeras padne Dinamo.

Potražite više informacija na temu HNL:

Scene sa Rive od sinoć, dan prije utakmice, valjda  govore dovoljno...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi