Bivši direktor FK Velež

Džemil Šoše sarkastično poručio: "Lijepo je vidjeti poštenog sudiju"

Eldar Ganibegović

Novu pobjedu Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo je zasjenilo suđenje. Ovaj put su lakrdiju napravili Aleksandar Njegomirović, Mirza Demir i Radislav Kačavenda, a sarkastičan komentar na sve imao je bivši direktor FK Velež, Džemil Šoše.

U derbiju devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je večeras s 2:0 savladao Velež i ostao na prvom mjestu.

Uprkos tome što je 70 minuta igrao s igračem manje, Velež je prikazao dobru igru i u nekoliko navrata bio u prilici i da izjednači, no sudije su im značajno odmogle u tom naumu.

Odnosi se to dosta na situaciju iz 65. minute kada je Herrera "pomeo" Guliashvilija, ali fudbaler Veleža nije dobio niti faul. Glavni sudija Njegomirović i pomoćnik Demir to jednostavno nisu vidjeli. 

Radislav Kačavenda se također upisao u listu lakrdijaša 9. kola, jer je previdio očigledan ofsajd u kojem se nalazio Stojan Vranješ u 94. minuti kada je postavio konačan rezultat.

Da ne bude sve tako crno, suci na ovoj utakmici znali su i ispraviti jednu svoju grešku. 

Naime, igrala se 86. minuta kada je Hrkać šutirao, a Aleksandar Njegomirović dosudio je korner za Mostarce. Odluku je brzo (i opravdano) poništio, a na toj strani asistirao mu je i Kakanjac Mirza Demir.

Na sarkastičan način to je na Facebooku prokomentarisao i Džemil Šoše, bivši direktor FK Velež.

"Promjena odluke… lijepo je vidjeti poštenog sudiju da zna kad je pogriješio i još to prizna i uvaži prigovor!", napisao je Šoše na pomenutoj društvenoj mreži.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da su Mostarci itekako razočarani, no moraju šutjeti da ne bi dobili i kaznu nakon večerašnje lakrdije. Najboje je to u izjavi nakon utakmice opisao Klafurić rekavši da je Velež bio bolji - fudbalskog dijela što se tiče. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.