Klafurić je zbog jedne stvari čestitao svojim igračima, osvrnuo se i na crveni karton Suljića

Press konferencija nakon meča

Klafurić je zbog jedne stvari čestitao svojim igračima, osvrnuo se i na crveni karton Suljića

Edmir Škorić

Dosta pažnje privukao je večerašnji derbi između Borca i Veleža u Banjaluci, a obilježilo ga je kontroverzno suđenje.

Borac je slavio sa 2:0 protiv gostiju iz Mostara, ali je gost ostao već u 20. minuti s igračem manje jer je zbog dva faula sudija Njegomirović dva puta sa po žutim kartonom "nagradio" Asmira Suljića.

S igračem manje na terenu Velež nije smogao snage da osvoji barem bod, a dosta govora bit će o golu domaćih za 2:0 u samom finišu, kada se Stojan Vranješ našao u evidentnom ofsajdu.

Strijelci za Borac bili su Kvržić u 51. minuti i Vranješ u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Na press konferenciji skoro da nije bilo tih tema. Trener Borca Vinko Marinović je rekao da je zadovoljan sedmom pobjedom u nizu.

Oglasi

"Ostvarili smo tu sedmu pobjedu u nizu i mogu reći da čestitam igračima, pogotovo sada kada smo u ovoj sedmici imali tri jake utakmice. Nije bilo lako", rekao je Marinović, pa je dodao:

"Mislim da smo danas imali kontrolu nad utakmicom. Bilo je teško doći do gola. Dosta dobro smo otvorili drugo poluvrijeme. Bilo je i umora i svega, ali sve u svemu došli smo do drugog gola koji nam je obezbijedio tu pobjedu".

I trener Veleža Dean Klafurić nije puno toga rekao, nije se ni osvrćao na sudije, uglavnom zadovoljan je načinom na koji je njegov tim pokušavao i sa igračem manje doći do pozitivnog rezultata.

"Naravno da će vam poremetiti planove kada ostanete sa igračem manje. Uvijek se u pripremi utakmice spremate za to. Normalno da je utjecalo na daljni tok utakmice, ali ako govorimo o nekim nogometnim vrijednostima danas, mislim da su moji igrači pokazali više, jer sa igračem manje i igrati na gostujućem terenu... Pokazali smo hrabrost i odlučnost i namjeru da zabijemo gol. Do kraja smo namučili Borac. Moram da čestitam mojim igračima na hrabrosti.

Ne možete biti zadovoljni kada izgubite utakmicu. Došli smo da pobijedimo ili uzmemo barem bod. Vraćamo se tužni, ali opet ima razloga za zadovoljstvo jer smo i dalje pokazali ono što smo napravili u prethodnim utakmicama. Nismo igrali loše", rekao je Klafurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto sa 21 bodom, dok je Sarajevo sada na minus pet. Velež je peti s 14 bodova.

U 10. kolu Borac u Gabeli gostuje ekipi GOŠK-a, dok će Velež ugostiti Posušje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ako zelite da zaradite para na kladionici uvijek se kladite na Borac, jer Borac ce dobiti sve utakmice, prvenstvo namjesteno i izrezirano.
3 0
Barba_Duje
Ja samo zamisljam kako ce to izgledati kad Vico ode sa mjesta predsjednika saveza. Pa Borac nece nigdje bod moci uzeti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi