Meč se igra u nedjelju na Koševu

Željezničar objavio koliko su Manijaci dobili ulaznica za vječiti derbi i koja im je cijena

Endin Čaušević

Željezničar je sinoć prekinuo očajnu seriju od pet uzastopnih poraza i uspio je na Grbavici da pobijedi Široki Brijeg sa 2:1. No, odmora za Plave nema jer ih već za vikend očekuje veliki gradski derbi protiv Sarajeva, a iz tabora Željezničara objavili su koliko ulaznica su dobili njihovi navijači za meč na Koševu.

Željezničar je sinoć uspio da pobijedi Široki Brijeg golom u sudijskoj nadoknadi kojeg je postigao Sulejman Krpić čime je ovaj klub konačno prekinuo seriju od pet uzastopnih pobjeda.

S druge strane Sarajevo u dosta boljoj formi dočekuje ovaj susret, no tradicija je pokazala da forma ekipa ne znači ništa kada je u pitanju vječiti derbi i sigurno je da nas za vikend na Koševu čeka dosta uzbuđenja.

Utakmica desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Željezničara igrat će se u nedjelju, a iz tabora Plavih objavili su koliko ulaznica su dobili njihovi navijači.

Sigurno je da će i Željezničar imati podršku na Koševu, a gostujući tim dobio je 3.000 ulaznica, te je poznato i koja je cijena istih.

"U nedjelju nas očekuje gradski derbi sa Sarajevom, a prodaja ulaznica za naše navijače vršit će se od srijede u Shopu FK Željezničar u terminu od 9:30 do 17:30 sati. U prodaji će biti 3.000 ulaznica za južnu tribinu po cijeni od 10 KM", saopštili su iz Željezničara.

S druge strane iz FK Sarajevo se još uvijek nisu oglašavali kada su u pitanju ulaznice za vječiti derbi, odnosno koja će cijena biti istih za ovaj meč, ali se očekuje da se i oni ubrzo oglase.

"FK Sarajevo ovim putem poziva sve navijače i simpatizere da podrže svoj voljeni Klub na nadolazećem ligaškom derbiju. Uz podršku sa tribina, bespoštednim navijanjem grlima i dlanovima, ponesi igrače do pobjede. Informacije o ulaznicama bit će objavljene naknadno", jučer je saopšteno iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica na stadionu Asim Ferhatović-Hase počinje u 20:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.