Pogledajte trenutak kada je Bašić sve iznenadio i napustio Plavi salon

Na kraju meča dobio je podršku sa južne tribine

Pogledajte trenutak kada je Bašić sve iznenadio i napustio Plavi salon

Samir Mlaćo

Nermin Bašić je večeras iznenadio sve u Plavom salonu FK Željezničar.

Plavi su slavili 2:1 protiv Širokog Brijega, a vidljivo je bilo da je Bašić veoma ispražnjen stigao na press konferenciju.

Ipak, niko nije vjerovao da će ponuditi mandat na raspolaganje.

Čestitao je igračima, kazao da je smatra da je pobjeda njegovog tima zaslužena, a onda zastao.

"Poslije Slobode, peti poraz, nisam htio tri dana ostaviti ekipu na cjedilu. Bez obzira na ovu pobjedu dajem svoju funkciju na raspolaganje predsjedniku Upravnog odbora i smatram se odgovornim za pet poraza. Ovaj pobjeda ništa ne mijenja, ali nije bio dobar trenutak za to.

Nisam htio momke ostaviti na cjedilu, kao ni klub smatram se odgovornim, nikada nisam kukao u životu i uvijek sam sprema stati pred vas. Vama se zahvaljujem na saradnji i to je to. Vruća mi je glava, da više ne pričam, hvala vam na saradnji i nadam se da mi ne zamjerite", rekao je Bašić.

Oglasi

Svi prisutni novinari bili su u čudu, ali Bašić je otišao dalje.

Da li će Uprava kluba prihvatiti ostavku, teško je sada 'prognozirati'.

Plavi su prekinuli negativni niz i u nedjelju ih očekuje vječiti derbi.

Meč koji je mnogo više od premijerligaške utakmice, a da li sa novim trenerom ili ne Plavi putuju na megdan komšijama, ostaje da se vidi.

Svakako u FK Željezničar moraju brzo reagovati, a treba istaći da su Manijaci nakon meča pozdravili svoje ljubimce, ali i trenera Bašića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Treneru, imaš našu podršku. Hoćemo srce na teren", istakli su sa južne tribine.

Bašić se naklonio Manijacima, a zatim u Plavom salonu ponudio mandat na raspolaganje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
A ti se dogovorio sa njima sve ovo papak saljacki,i onda znas da ce debili poslije pobjede reci ostani,seljak jedan treba te nabiti nogom vec veceras ne ujutru a trebali su to davno uraditi ali od ovoga nema nista jer ste sve ovo izrezirali bjednici jedni
1 2
NorthSide
Usro se pred derbi. *****T CEMO VAAAASSSSSSS
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi