Navijači i igrači Sarajeva zajedno slavili, a Horde zla su imale i više nego jasnu poruku pred derbi

Pogledajte i sami

Navijači i igrači Sarajeva zajedno slavili, a Horde zla su imale i više nego jasnu poruku pred derbi

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Navijači Sarajeva imali su jasnu poruku za svoje ljubimce pred derbi protiv Željezničara u narednom kolu, a nakon večerašnje pobjede protiv Zvijezde 09.

FK Sarajevo je u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovinu upisao sigurnu pobjedu protiv FK Zvijezda 09, a rezultat je bio 2:0.

Strijelci za tim s Koševa bili su Renan Oliveira u 23. minuti, te Slaviša Radović 21 minutu kasnije.

Druga je ovo vezana pobjeda za Sarajevo nakon poraza na Pecari, te su navijači sigurno zadovoljni, a ono pravo tek slijedi narednog vikenda kada se na istom stadionu igra vječiti derbi protiv Željezničara.

Izabranici Nermina Bašića su u lošem nizu od pet poraza, no to nema nikakve veze kada se igra derbi i i jednima i drugima će biti izuzetno teško da stignu do pobjede protiv ljutog rivala.

Oglasi

S nešto više optimizma zbog trenutne forme ovaj duel mogu čekati navijači Sarajeva, koji su večeras imali jasnu poruku za svoje ljubimce pred vječiti derbi.

"Tražimo samo srce na terenu da ostavite, da one male k***e ponizite. Moramo pobijediti ovo!", poručili su, a onda je uslijedilo slavlje uz povike: "J***m te Željo."

"Hoćemo pobjedu, pobjedu na derbiju", još su kasnije skandirali navijači i igrači Sarajeva. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Sarajevo je drugo na tabeli sa 16 bodova koliko ima i Široki Brijeg uz meč manje, dok je Borac prvi uz meč manje i dva boda više. Zvijezda 09 je na začelju s tri boda.

Kada je vječiti derbi u pitanju, on je na rasporedu narednog vikenda na stadionu Koševu, a još uvijek se čeka zvanična potvrda termina. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
HAJDE NEDJELJO SVANI DA UGASIMO ŽELJKANA
3 0
iznogood
Velik si pomozi.ba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi