Uzavrele strasti pred derbi

Zbog gnusnih poruka za Marka Livaju morao se oglasiti i HNS!

Eldar Ganibegović

Marko Livaja u centru je pažnje pred derbi HNL između Rijeke i Hajduka, ali ne po lijepom. Dobio je gnusne poruke, a zbog svega je morao da se oglasi i HNS.

Sedmog oktobra igra se derbi HNL. Rijeka će na Rujevici ugostiti ekipu Hajduka, vodeći tim na tabeli.

Poznato je da navijači Rijeke nimalo ne vole najboljeg igrača Hajduka i jednog od najboljih igrača HNL. U pitanju je, naravno, Marko Livaja.

Ovaj sjajni fudbaler žrtva je velikih uvreda i gnusnih poruka pred utakmicu. Ono što proživljava ovih dana je zaista užasno.

Popularna Armada je izradila naljepnice sa porukom "Umri Livaja" što je zaista velika uvreda za "desetku" Hajduka i definitivno prelazi granicu normalnog.

Nakon svega se morao oglasiti i HNS. Prenosimo njegovo saopštenje:

"Hrvatski fudbalski savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji.

Hrvatski fudbalski savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutrašnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u toku. Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.

Hrvatski fudbalski savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom. Fudbal donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja."

Potražite više informacija na temu HNL:

Koliko god to zvučalo morbidno navijačka pjesma sa stihovima "Umri Livaja" je postala jako popularna među navijačima Rijeke i redovno je pjevaju.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.