Hrvatskom kruži morbidna navijačka naljepnica sa Markom Livajom kao glavnim akterom
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Što je previše, previše je

Hrvatskom kruži morbidna navijačka naljepnica sa Markom Livajom kao glavnim akterom

Admin Čaušević

Izgleda da je u pojedinim dijelovima Hrvatske mržnja prema Marku Livaji, kapitenu i najboljem igraču Hajduka, prešla granice onog sportskog pogotovo nakon današnjih naljepnica koje su ugledale svjetlost dana. 

Livaja se isprofilisao u omraženog igračima svima onim koji ne vole Hajduk, dok je u očima splitskih Bijelih živa legenda i apsolutna legenda Poljuda.

Naredni ispit za Hajduk je u subotu kada će gostovati Rijeci, a nekoliko dana pred utakmicu među navijačima Armade su osvanule degutantne navijačke naljepnice.

Popularna Armada je izradila naljepnice sa porukom "Umri Livaja" što je zaista velika uvreda za "desetku" Hajduka i definitivno prelazi granicu normalnog.

Zašto je takva Armadina mržnja prema Livaji dio krivice snosi i sam fudbaler koji je redovno provocirao pogotovo na Rujevici.

Oglasi

Pravi skandal se desio prije nekoliko mjeseci kada je grupa gledatelja na stadionu Rujevica tokom otvorenog treninga reprezentacije Hrvatske brutalno izvrijeđala Livaju.

Odlični fudbaler se tada nije uspio suzdržati te je čak i krenuo u obračun sa navijačima, ali su ga spriječili ostali, a prvi u zaštitu mu je pritrčao rival iz Dinama, Bruno Petković.

Poslije toga Livaja je odlučio napustiti kamp Vatrenih te uopšte nije ni dobio poziv za septembarsko okupljanje da bi u A selekciju ponovo bio uvršten za oktobarske susrete protiv Truske i Velsa.

Koliko god to zvučalo morbidno navijačka pjesma sa stihovima "Umri Livaja" je postala jako popularna među navijačima Rijeke i redovno je pjevaju.

Utakmica Rijeka - Hajduk igra se u subotu od 18:30 i jasno je da će Armada "jadranski derbi" dočekati i više nego nabrijana, ali isto se može i reći za Livaju.

Poznavajući karakter, ali i igrački kvalitet kapitena Hajduka degutantna naljepnica pristalica Rijeke će zapravo Livaji poslužiti samo kao ogroman motiv.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pa rijeka srpski klub nista cudno
2 1
pero98
Forza Fiume.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi