Foto - EPA

Evropska liga

Sheriff se brukao u Pragu, Liverpool slomio čvrste Belgijance

Midhat Šljivak

Širom Evrope večeras su igrane utakmice 2. kola grupne faze Evropske lige, a iznenađenja nije bilo. Najefikasnija je bila praška Slavia koja je kući sa šest golova u mreži poslala Sheriff.

Evropska liga nije donijela previše uzbuđenja i favoriti su uglavnom opravdali očekivanja u 2. kolu. Posebno se to odnosi na meč Slavije i Sheriffa odigran u Pragu.

Slavia je deklasirala goste iz Moldavije. Bilo je čak 6:0, a moglo je biti barem još toliko golova u mreži tima iz Tiraspolla.

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Chytil, Ogbu i autogol Garanange su donijeli vodstvo Slaviji od 3:0, da bi u nastavku Schranz, Doudera i po drugi put Chytil zaključili tešku noć za goste i konačan rezultat je bio 6:0.

Efikasna je bila i Roma. Rimski tim je deklasirao švicarski Servette s 4:0.

Romelu Lukaku je 'načeo' goste u 21. minuti pogotkom za 1:0, ali tek je u nastavku utakmice tim Josea Mourinha završio posao s još tri pogotka u ovom meču.

Dva gola je zabio Andrea Belotti, jedan Lorenzo Pellegrini i ROma je lagano stigla do novog trijumfa.

Liverpool je imao poprilične muke protiv Royale Uniona. Na kraju je tim Jurgena Kloppa slavio s 2:0, a golove su postigli Ryan Gravenberch i Diogo Jota.

Villarreal je s 1:0 pobijedio Rennes. Sorloth je zabio za pobjedu, ali su gosti promašili penal u 92. minuti za jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 2. kolo, rezultati:

AS Roma - Servette 4:0
Hacken - Qarabag 0:1
Liverpool - Royale Union 2:0
Maccabi Haifa - Panathinaikos 0:0
Molde - Bayer Leverkusen 1:2
Slavia Prag - Sheriff 6:0
Toulouse - LASK 1:0
Villarreal - Rennes 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.