Meč Sarajeva i Željezničara

Podrška Palestini stiže sa vječitog derbija na Koševu

Endin Čaušević, foto: S. Mlaćo

Sarajevo i Željezničar trenutno igraju na Koševu veliki gradski derbi u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedna fotografija posebno se našla u centru pažnje jer se na istoj nalazi zastava Palestine.

Bordo klub nakon prvog poluvremena utakmice na Koševu vodi protiv najvećeg rivala sa 2:0, a na tribinama Koševa vlada zaista sjajna atmosfera.

Navijači oba kluba oduševili su svojim koreografijama pred početak utakmice, te Horde zla i Manijaci od prve sekunde bodre svoj tim.

No, jedna fotografija posebno se nalazi u centru pažnje javnosti zbog jedne zastave koja se nalazi na sjevernoj tribini.

Naime, na tribini gdje su smješteni najvatreniji navijači Sarajeva nalazi se zastava Palestine u znak podrške narodu tom zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je da se već nekoliko dana vodi žestok sukob između Palestine i Izraela, a s Koševa večeras stiže podrška narodu u Palestini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.