Sve je bilo riješeno za 45 minuta

Široki Brijeg se poigrao sa protivnikom: Šou Chinedua za pamćenje

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg reprezentativnu pauzu iskoristio je za nastup na Memorijalnom turniru u Vukovaru.

Širokobriježani su u susretu za treće mjesto savladali juniore Osijeka 4:0, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena.

Zoran Zekić, novi trener Osijeka, dao je slobodan dan svojim prvotimcima, a Širokobriježani su istrčali u najjačem sastavu.

Briljirao je Chinedu koji je za 28 minuta postigao hat-trick i dobio aplauze publike.

Konačnih 4:0 postavio je Mamić, te i pored toga što su sa druge strane bili juniori, u NK Široki Brijeg mogu biti prezadovoljni odigranim poluvremenom.

U drugom dijelu jaka kiša, ali ne i kiša golova. Mreže se više nisu tresle i tim sa Pecare slavio je sa 4:0.

"Nastup na 10. memorijalnom turniru Blago Zadro u Vukovaru Široki Brijeg završio je uvjerljivom pobjedom (4:0) nad Osijekom u utakmici za treće mjesto.

U pobjedi Plavo-bijelih Chinedu Stephen postigao je hat-trick (9., 16. i 28. minuta), a "točku na i" stavio je Luka Mamić pogotkom u 40. minuti utakmice", stoji u objavi NK Široki Brijeg.

Treba istaći da je bh. premijerligaš ima podršku i manje skupine svojih navijača, a prethodno su sa Pecare bodrili reprezentaciju Hrvatske u duelu sa Turskom. Nisu donijeli sreću Vatrenima, jer je Turska na kraju slavila pobjedu u Osijeku.

Široki Brijeg je trenutno trećeplasirana momčad Premijer lige te ima 19 bodova kao i Sarajevo.

U narednom kolu u goste će Slogi iz Doboja koja zauzima osmu poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.