Široki Brijeg seli sa Pecare, evo gdje će igrati svoje utakmice

Kreću radovi

Široki Brijeg seli sa Pecare, evo gdje će igrati svoje utakmice

Admin Čaušević

Ono što je prošle sezone iskusio znatan broj premijerligaša sada čeka Široki Brijeg, pošto počinju radovi na stadionu Pecara zbog čega će klub iz Hercegovine morati pronaći privremene rješenje za domaće utakmice.

FS BiH je uz pomoć UEFA-e i lokalnih vlasti krenuo u projekat izgradnje hibridnih terena na stadionima Premijer lige, a sada je svoj red dočekala Pecara.

Stadion u Širokom Brijegu je jedan od najkaustičnijih u BiH te je idealan za odigravanje utakmica, a od sljedeće polusezone užitak u domu Širokobriježana će biti još veći.

Radovi na promjeni travanjak započeli su danas, a za SportSport.ba je potvrđeno gdje će Široki Brijeg igrati svoje domaće mečeve do kraja polusezone.

Izabranicima Marijana Budimira su preostala tri domaća meča, a za njihovo igranje koristit će dva stadiona i to u Čitluku i Posušju.

Domaći meč protiv Posušja u okviru 13. kola Premijer lige Širokobriježani će igrati na čitlučkim Barama koje su proljetos odlično slušale Zrinjski.

Oglasi

Susreti protiv mostarskih rivala Veleža u 15. te protiv Zrinjskog u 17. kolu će kako sada stvari stoje biti odigrani na Mokrom docu u Posušju.

Na nekoliko posljednjih mečeva teren Pecare i nije bio u optimalnom stanju, razlog zato je bio početak radova na promjeni terena koji su startali danas.

Posljednji susret prije promjene travnjaka Široki Brijeg je okončao sigurnim trijumfom nad Igmanom. Taj susret je završen sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi kako će se Budimirovi igrači snaći na "neutralnom" terenu pošto ih čekaju tri itekako važne utakmice pošto se radi o rivalima iz Hercegovine.

U sklopu Savezovog projketa postavljanja hibridnih terena do sada su nove travnjake dobili stadioni Rođeni i Pod Bijelim brijegom u Mostaru, Gradski stadion u Banjoj Luci, Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, te Tušanj u Tuzli.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi