Bordo klub osvojio bod u Banja Luci

Senijad Ibričić se oglasio nakon utakmice Borac - Sarajevo, jedna riječ bila je dovoljna

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sinoć u gostima protiv banjalučkog Borca (1:1) u zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice oglasio se i sportski direktor bordo kluba Senijad Ibričić koji je objavio story na Instagramu.

Sarajevo je bilo veoma blizu pobjede u Banja Luci i s tri boda bi se klub s Koševa itekako uključio u borbu za prvo mjesto na tabeli koje drži upravo Borac.

Gosti s Koševa su vodili od 68. minute kada je Ajdin Hasić zatresao mrežu Banjalučana nakon odlične kontre. Sarajevo je 20-tak minuta kasnije sve moglo da riješi, ali je Renan Oliveira propustio zicer kod rezultata 0:1.

I onda u 95. minuti vidjeli smo detalj o kojem jutros bruju BiH, ali i region. Borac je uspio preko Zorana Kvržića da dođe do poravnanja, no nema dileme da je prethodno bio u ofsajdu i da gol nije smio biti priznat.

Nakon što je meč završen krenule su lavine kritika i nezadovoljstva nakon još jedne sudijske lakrdije i činjenice da je Borcu priznat neregularan gol zbog kojeg je Sarajevo na kraju osvojilo tek jedan bod.

Jutros se na Instagramu nakon sinoćnjeg meča u Banja Luci oglasio i sportski direktor Sarajeva, Senijad Ibričić, koji nije komentarisao sporni detalj iz sudijske nadoknade već je pokazao koliko je ponosan na igru bordo tima u ovom derbiju.

Ibričić je objavio story na Instagramu i jedna riječ bila je dovoljna da pokaže koliko je ponosan na igrače Sarajeva. Objavio je fotografiju sa sinoćnjeg duela, te poruku: "Ekipa".

Sarajevo je trenutno trećeplasirano na tabeli sa 20 bodova, dok je Borac prvi sa pet bodova više. Drugi je Zrinjski koji ima četiri boda, ali i utakmicu manje u odnosu na trenutnog lidera tabele Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče izabranika Simona Rožmana njih već u nedjelju čeka novi meč kada će gostovati u Konjicu kod ekipe Igmana u okviru 11. kola, dok Borac u derbiju dočekuje upravo Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.