Osijek dolazi sa velikim ambicijama

Zekić nasmijao navijače Hajduka prognozom rezultata u nedjelju na Poljudu

Samir Mlaćo

Nastavlja se prvenstvi i u HNL-u, a u nedjelju na Poljudu igraju Hajduk i Osijek.

Hajduk nema pravo na kiks u borbi za prvo mjesto, a Osijek će sa klupe predvoditi Zoran Zekić.

On je pohvalio atmosferu u timu, te istakao da respektuje Hajduk. Na pitanje koji bi rezultat ga zadovoljio bio je jasan, a navijačima Hajduka se to sigurno nimalo neće dopasti.

"Atmosfera je ovih dana prije svega radna. Želim što prije i što bolje upoznati i igračke osobine, ali i karakter svakog našeg igrača. Što se nadolazeće utakmice tiče, moramo respektirati Hajduk koji je u vrhu ljestvice i stalno je domaćin pred punim tribinama, dok mi taj respekt moramo ponovno zaslužiti, a to možemo samo dobrim igrama i rezultatima. Nadam se da baš nećemo biti baš ljubazni gosti, međutim, neke stvari moramo ispravljati.

Moramo znati koja nam je ideja kada imamo loptu i izgledati kao momčad. Ono što sam vidio u Vukovaru bilo je prizemljenje, ali ne tražim nikakav alibi. Cilj nam je, naravno, igrati što bolji nogomet, što je više moguće napadački i da nam to donese željene rezultate. Ne smijemo se bojati pogreške, nego otpustiti kočnice i biti hrabri. Volio bih da svi skupa uživamo u derbiju, rekao je Zekić.

Zatim je govorio o tome šta bi zadovoljilo njegov tim.

"A što će jedan trener drugo reći nego da bi ga zadovoljila prvenstveno pobjeda, 3:0 za nas i perfektna igra. No, jedno je pričati prije utakmice, a nešto sasvim drugo „govoriti“ na travnjaku. Hajduk je odličan protivnik, ali se svakako nadam da ćemo baš tamo pokazati da i mi možemo biti na potrebnoj razini jednog takvog derbija. Mislim da nam je momčad spremna za to, pokušat ćemo pronaći optimalni način igre i nadati se najboljem.

Moramo svakako imati i početni i pričuvni plan kako doći do željenog cilja, ovisno o samom tijeku susreta. U današnjem nogometu, kada možemo napraviti pet zamjena, vrlo je bitan i taj impuls koji donose igrači s klupe jer mogu potpuno promijeniti ritam i tijek događaja na terenu.

Moramo imati više trčanja i ulazaka u dubinu, isto tako i okomitosti u igri prema naprijed, to je ono na čemu moramo poraditi", dodao je Zekić.

U HNL-u se igra najuzbudljivija sezona u posljednjih deset godina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je lider sa 22 boda, Hajduk ima 21, a Dinamo 19, uz utakmicu manje. Osijek je na petom mjestu i ima 15 bodova.

U posljednjih pet utakmica Osijek je slavio tek jednom i to protiv fenjeraša Rudeša 3:0.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti