Bivši Hajdukovac i reprezentativac BiH uporedio Izrael s nacističkom Njemačkom

Avdija Vršajević u centru pažnje

Bivši Hajdukovac i reprezentativac BiH uporedio Izrael s nacističkom Njemačkom

Eldar Ganibegović

Bivši fudbaler, između ostalih klubova, Hajduka i Sarajeva, te bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Avdija Vršajević, dao je podršku narodu Palestine, a Izrael je uporedio s nacističkom Njemačkom.

Poznato je šta se nažalost dešava na Bliskom istoku. Traje sukob Izraela i Palestine, a nedužni ljudi stradaju. 

Sve se odražava i na sport, baš kao što je slučaj i s Ukrajinom i Rusijom. Mnogi staju na strane kada je u pitanju sukob Palestine i Izraela, a bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević dao je podršku Palestini, dok je Izrael uporedio s nacističkom Njemačkom.

Ovaj 37-godišnjak je na Instagram story objavio šest stavki po kojima je izjednačio nacističku Njemačku i Izrael.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Njegova objava već sada je izazvala dosta reakcija i komentara, a sasvim sigurno će ih biti još dosta.

Inače, Ovaj Tešnjak je trenutno bez kluba, nakon što je ljetos napustio FK Sarajevo u kojem se nije naigrao nakon dolaska iz Umraniyespora 2022. godine. Ranije je igrao za Akhisarspor i Osmanlispor u Turskoj, splitski Hajduk, Čelik, Tatran Prešov, Kladno i prašku Spartu. 

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 17 puta i postigao dva pogotka.

Kao član Hajduka igrao je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, a bio je i strijelac trećeg gola u pobjedi protiv Irana 3:1 u trećem kolu grupne faze.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
tisi ubleha avdijo
1 2
Jakako
Jedan od rijetkih koji ima m*da reći istinu. Svaka čast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi