Dinamo poražen od Gorice

Jakirović i "čudne" geste: Momenti koje su navijači Rijeke i Hajduka čekali kao ozebao sunce

Admin Čaušević

Dinamo je upisao svoj drugi poraz u posljednja tri ligaška meča. Ovaj put Modri su poraženi na gostovanju kod Gorice i to rezultatom 2:1 nakon što su primili gol duboko u sudijskoj nadoknadi. 

Iznenadnim odlaskom iz Rijeke u Dinamo Sergej Jakirović je odmah postao omražena osoba na Kvarneru, barem iz sportskog aspekta, dok kao trener Modrih automatski nije omiljen ni u Splitu.

Upravo iz tog razloga navijači Rijeke i Hajduka će se sigurno naslađivati zbog scena iz finiša utakmice Gorice i Dinama kada je Jakirović bio totalno nemoćan. Scenu možete pogledati ovdje.

U jednom trenutku su kamere snimile i trenutak kako nemoćno i razočarano odmahuje glavom. Taj trenutak pogledajte ovdje.

 Nekadašnji trener Zrinjskog je na klupi gestikulirao rukama, udarao je ruku o ruku i mahao glavom zbog onog šta su sebi dopustili njegovi izabranici.

Vidjeti Jakirovića u ovakvoj situaciji je nešto novo pošto u posljednjih nekoliko utakmica gubi kontrolu nakon što je odlično krenuo sa Dinamom.

"Tužan sam nakon ovog poraza. Smatram da smo kontrolisali cijelu utakmicu, krenuli smo dobro od prve minute i imali dobrih akcija. Na tome smo insistirali", rekao je Jakirović poslije utakmice te nastavio:

"Izmjenama u poluvremenu smo željeli više prodornosti na desnoj strani. Poveli smo i nejasno mi je kako ne možemo odbraniti jedan običan centaršut koji je lako odbranjiv."

"Evidentno je bilo da će tako igrati, ali nismo to napravili. To nam je evidentan problem i to treba reći. Čestitam Gorici na pobjedi."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Džaba meni što sam ja ljut jer mi prosipamo bodove. U analizi se sve zna šta ko radi, ali uvijek postoji taj ljudski faktor hoćeš li prepoznati situaciju ili nećeš. Mi ih nismo prepoznali i kapitulirali smo", poručio je odlični trener.

S ovim porazom Dinamo je propustio priliku da skoči na vrh HNL-a, dok se Rijeka i Hajduk imaju priliku dodatno udaljiti zagrebačkim Modrim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.