Dinamo poveo pa izgubio kod Gorice, meč obilježili i stihovi ustaške pjesme na tribinama
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ružne scene u Hrvatskoj, a zbog rezultata se slavi u Splitu i u Rijeci

Dinamo poveo pa izgubio kod Gorice, meč obilježili i stihovi ustaške pjesme na tribinama

Eldar Ganibegović

Veliki kiks je u 12. kolu HNL napravio GNK Dinamo Zagreb. Modri su vodili pa izgubili kod Gorice. Bilo je 2:1. Zbog toga su sretni u Dalmaciji i u Rijeci, no utakmicu je zasjenilo ustaško orgijanje na tribinama od strane Bad Blue Boysa. 

Odmah na startu prijeti Dinamo. Bulat se izborio za udarac iskosa s lijeve strane, ali je pucao ravno u Banića.

U osmoj minuti nova šansa za goste. Ademi je dobio loptu na 25 metara i sjurio se u šesnaesterac. Dugo je vagao i na kraju u odličnoj šansi pucao u blok. Lopta se odbila do Ljubičića koji je raspalio iz prve, ali je pogodio Banića ravno u glavu.

Gorica prijeti u 24. minuti. Ndockyt je prošao Bernauer po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Matavža. On lijepo spušta Mitroviću čiji udarac završava u bloku Perića.

Osam minuta kasnije nova velika šansa za tim Sergeja Jakirovića. Ljubičić se krasno okrenuo na gol aut liniji i dao u peterac za Drmića koji je loše reagirao i promašio cijelu loptu.

Na otvaranju drugog dijela nova šansa za Dinamo. Strašno je opalio s ivice šesnaesterca Špikić, ali malo preblizu Baniću koji to jedva odbija.

Oglasi

Poveo je Dinamo u 63. minuti. Sjajna akcija Marka Bulata koji je dugo držao loptu, sjurio se u šesnaesterac i gurnuo u sredinu za Ademija koji krasnim udarcem pogađa suprotni ugao za 0:1.

Vraća se Gorica samo sedam minuta kasnije. Tek što je ušao u igru Vujović dočekao je spuštenu loptu Mitrovića u šesnaestercu Dinama i raspalio je u gol za 1:1.

Veliku šansu za 1:2 imao je Mišić u 82. minuti, nije pogodio, a onda kazna u drugoj minuti nadoknade. Jurić je zakucao loptu u mrežu Dinama i donio Gorici veliku pobjedu.

U drugom poluvremenu je dešavanja na terenu zasjenilo ustaško orgijanje navijača Dinama. Pjevali su stihove ustaške pjesme: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

Nakon ove utakmice Dinamo je tek treći s 19 bodova, tri manje od vodeće Rijeke i dva od Hajduka. Gorica je s mečem više na 4. mjestu, također s 19 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 12. kolo:

Gorica - Dinamo 2:1 (Vujović 70', Jurić 90+2'; Ademi 63')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mogao bi jakirović pisati molbu zrinjskom ili rijeci da ga prime nazad.
4 1
BosanskaSvedska
Vidi usi na bosanskom portalu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi