Velika čast za Mostarca

Bh. stručnjak će sutra zvanično postati glavni trener ekipe koja igra u Ligi prvaka!

Edmir Škorić

Ukrajinski velikan Šahtar ima novog trenera, a radi se o bh. stručnjaku koji je sa dosta uspjeha radio u Nizozemskoj.

Marino Pušić trenutno je pomoćni trener u Feyenoordu, ali je navodno već dogovoren njegov odlazak u ukrajinski Šahtar gdje će raditi kao prvi trener.

Prema riječima Fabrizija Romana, dogovor je već postignut, a u utorak će stići i zvanična potvrda. Ovo dolazi nakon što je Darijo Srna kao direktor kluba vodio ekipu u jednoj utakmici i ostvario pobjedu rezultatom 3:0.

Marino Pušić je od ljeta 2021. godine zaposlen u Feyenoordu, a prethodno je radio u Twenteu. 52-godišnji stručnjak rođen u Mostaru radio je u nekoliko nizozemskih velikana kao pomoćni trener, dok je u Twenteu 2018. godine dobio posao glavnog trenera.

U Šahtaru vjeruju da se radi o izuzetnom treneru, pa su odlučili da ga angažuju i sada se očekuje samo zvanična potvrda.

Šahtar igra Ligu prvaka, ali se nedavno razišao sa trenerom Patrickom van Leewenom. Šahtar u srijedu gostuje u Barceloni u 3. kolu Lige prvaka, no naravno teško je očekivati da će bh. trener voditi Ukrajince već u tom duelu. Osim s Barcom, u grupi igraju još sa Antwerpom i Portom. Nakon dva kola Ukrajinci su treći sa tri boda.

Pušićev odlazak je veliki udarac za Feyenoord, jer je on godinama bio stalni asistent trenera Arnea Slota, uključujući i Slotov period u AZ-u.

Osim Pušića, Feyenoord kao pomoćne trenere na raspolaganju ima i Sipkea Hulshoffa i Johna de Wolfa. Još uvijek nije jasno da li će se ovaj sastav dodatno mijenjati zbog Pusićevog odlaska.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.