Neviđeno poniženje Šahtara, Atletico nije uspio slaviti u Moskvi

Liga prvaka

Neviđeno poniženje Šahtara, Atletico nije uspio slaviti u Moskvi

Edmir Škorić

U Moskvi i Kijevu odigrane su prve utakmice 3. kola grupne faze.

U Donjecku je Šahtar ugostio Borussiju Moenchengladbach i nakon što je ukrajinski tim uspio da iznenadi Real Madrid, pa Inter, večeras je doživio rekordan domaći poraz u Ligi prvaka.

Borussia je slavila sa nevjerovatnih 6:0 uz hat-trtick Plee, po gol su dali još Stindl i Bensebaini uz autogol Bondara. Gosti su na poluvremenu već imali ogromnih 4:0, na kraju su sa još dva kola potopili Ukrajince.

Borussia je sada prva u grupi B sa pet bodova, Šahtar ostaje na četiri, dva ima Inter, a samo jedan Real Madrid. Kasnije u toku večeri će Real ugostiti Inter u ovoj grupi.

Daleko uzbudljivije je bilo u Moskvi gdje je Lokomotiva uspjela zaustaviti Atletico Madrid (1:1).

Gosti su bili daleko bolji, imali nekoliko velikih šansi, ali nije ih jednostavno išlo u ovom susretu, pa su se morali zadovoljiti samo jednim bodom. Gimenez je u 18. minuti glavom na ubačaj Herrere, ali je upravo Herrera u 25. minuti skrivio penal, a Mirančuk je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ko bi rekao da će taj gol biti i posljednji na meču. Joao Felix je imao najbolje šanse za Madriđane, ali se proslavio golman Rusa Guilherme. Također, treba napomenuti da je poništen gol Luisu Suarezu.

Atletico je drugi u grupi A s četiri boda, Lokomotiva treća s dva boda. U ovoj grupi kasnije se sastaju još Bayern koji ima šest i posljednji Salzburg koji ima samo jedan bod. Meč se igra u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi