Mnogo su napredovali, ali na tome ne žele stati

Bh. premijerligaš radi velike stvari: Moderni uslovi i za omladince uskoro su stvarnost

I dok većina premijerligaša muči probleme sa infrastrukturom, tačnije za uslovima za treniranje, u Hercegovini jedan klub radi velike stvari.

HŠK Posušje je stabilan prvoligaš, nakon što je ne tako davno bio član Druge lige Jug. Išlo se korak po korak, stigla je i titula u Prvoj ligi FBiH, a zatim i povratak u elitni rang bh. nogometu.

Nije se stalo na tome, pa je navijačima obećano da će na Mokrom Docu uskoro se igrati utakmice u noćnom terminu. I to su ispunili čelnici Posušja, pa ne čudi sjajna posjeta na svakom domaćem meču Bobana, Kamenara i društva.

Sada sa Mokrog Doca potvrdili nove radove. Ovaj put radi se o pomoćnom terenu koji koriste omladince.

"Upravo je krenulo šivanje podloge na pomoćnom terenu stadiona Mokri Dolac. Više od 350 djece uskoro će moći koristiti jedan od najmodernijih nogometnih terena u BiH s umjetnom podlogom", objavili su sa Mokrog Doca.

Zaista potez za svaku pohvalu. Još jedan u nizu čelnika Posušja i jedne male sredine koja pokazuje pozitivan primjer odnosa prema klubu.

Klubu koji je 'stoji' stabilno, a istovremeno napreduje u svim segmentima.

Sada je posao dodatno olakšan i za omladince koji postižu kvalitetne rezultate i sanjaju da će jednog dana istrčati pred prepuni Mokri Dolac i slaviti velike pobjede.

HŠK Posušje je trenutno na osmom mjestu Premijer lige sa 14 osvojenih bodova. Izabranici Branka Karačića u prošlom kolu remizirali su protiv GOŠK-a (0:0), a sada ih očekuje novi domaći meč.

Rival je aktuelni prvak Zrinjski i sigurno će tribine Mokrog Doca sigurno biti kvalitetno ispunjene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč se igra u nedjelju od 18:40 sati, a pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice. Pomoćnici su Emir Zahiragić, te Moamer Čaušević. Četvrti sudija je Admir Musić, svi iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.