Mali hercegovački derbi završen bez pogodaka
FOTO: K .Dedić

Posušje i GOŠK remizirali

Mali hercegovački derbi završen bez pogodaka

Haris Zilić

Mali hercegovački derbi u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Mokrom Docu po kišovitom i vjetrovitom vremenu odigrali su Posušje i GOŠK, a konačan rezultat utakmice glasio je 0:0. Bod s kojim sigurno mogu biti zadovoljniji gosti iz Gabele.

Prvi opasan napad za domaće bilježimo u trećoj minuti, no dobro interveniše Šuta. Do naredne prilike čekali smo 21. minuti, prijete gosti, Čoko je šutirao sa 17 metara, lopta ide daleko od gola Posušja.

U 33. minuti Lučić dobro centrira sa lijeve strane, no gosti dobro reaguju i otklanjaju opasnost. Pokušao je Čajić u 42. minuti nakon kornera, lopta ide pored gola Posušja.

U prvom poluvremenu je bio i prolom oblaka pljusak što je svakako otežavalo igru u kojoj je Posušje bilo malo bolji rival na terenu.

Drugo poluvrijeme donosi ofanzivniju igru Posušaka koji su imali dosta napada. U 53. minuti Erick pokušava, Vasilj odličnom intervencijom spašava goste.

Sredina drugog poluvremena donosi novi duel Ericka i Vasilj i ponovo golman GOŠK-a izlazi kao pobjednik.

Oglasi

Ataci Posušja su nastavljeni, a Mandić i Jenjić su imali dvije dobre prilike u 74. minuti, međutim Vasilj je držao GOŠK u životu.

Do kraja utakmice Posušje je bacilo sve karte u napad, ali gosti su izdržali i osvojili vrijedan gostujući bod, ostalo je konačnih 0:0.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 11. kolo:

Posušje - GOŠK 0:0

Posušje: Kolić, Lučić, Vrgoč, Krišto, Marić, Babić, Erick, Maglica, Brković, Mandić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Vasilj, Čoko, Radenović, Bradara, Šuta, Čajić, Musulin, Gogić, Šero, Nižić i Hasukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi