Reakcije nakon remija u Posušju: Treneri su bili i više nego korektni u komentarima
VIDEO: K. Dedić

Izjave su dali također Marić i Vasilj

Reakcije nakon remija u Posušju: Treneri su bili i više nego korektni u komentarima

Haris Zilić

U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Posušje i GOŠK remizirali su rezultatom 0:0 u utakmici koja je odigrana po kišovito i vjetrovitom vremenu. Domaći su imali više od igre, napadali, ali gosti na kraju nose bod kući.

Po završetku utakmice stigle su i prve reakcije, a komentar za SportSport.ba dali su defanzivac Posušja Ivan Marić i junak GOŠK-a golman Filip Vasilj koji je imao nekoliko odličnih intervecnija.

"Po teškom terenu dobro smo se postavili, stvarali šanse, nije lopta htjela u gol. Defanzivno smo dobro igrali, nismo dozvolili prilike, gostima, šteta što nismo uzeli tri boda. Očekuje nas sada Zrinjski, dole smo prošli put uzeli tri boda, znamo kako ćemo se postaviti nadam se da možemo opet do pozitivnog rezultata", rekao je Marić nakon utakmice.

Zatim je analizu meča dao i junak GOŠK-a golman Filip Vasilj koji je u nekoliko situacija svojim intervencijama održavao goste u životu.

"Čestitam momcima na igri, svi smo zaslužni za ovaj bod, eto ja sam se malo istakao s anekoliko odbrana. Teren je bio loš, utkamica je bila pod upitnikom i hvala Bogu sve je dobro prošlo. Idemo utkamicu po utakmicu, dobro treniram sa trenerom Pudarom."

Po završetku utakmice održana je i zvnaična press konferencija na kojoj su komentar dali treneri oba tima Denis Ćorić i Branko Karačić.

"Želim se zahvaliti Posušju na lijepom dočeku, nosim lijepe uspomene iz ovog grada. Mi smo danas došli bez četiri standardna igrača. Ovaj bod je velik za nas. Odigrali smo dosta dobro u defanzivni. Prema naprijed nije bilo bajno, ali dobro, kada sve sagledate, Posušje je imalo nekoliko prilika, Vasilj je dobro branio. Možda je Posušje prikazalo više, ali raduje nas bod, idemo dalje", rekao je Ćorić, zatim je komentar dao Karačić:

"Prvi dio smo igrali smušeno, bez neke situacije, osim tih pokušaja poludistance, morali smo nešto mijenjati nešto u drugom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo pokušavali, imali kornere, šuteve, ali moramo reći da nismo danas djelovali kao ranije."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Ćorić dodao:

"Ostaje žal za dvije utakmice što nismo uzeli još koji bod. Ako se vodimo logikom da neka 34 boda ostavljaju u ligi, sigurno da možemo biti zadovoljni nakon prve trećine prvenstva. Sve u svemu mogu biti zadovoljan i mladi igrači su pokazali da se na njih može računati. Dok sam ja god trener ti momcima ću davati priliku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije